Anneleri KCK davasından cezaevinde olan, babaları da aynı davadan arandığı için kaçak olan lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat, annelerinin tutuksuz yargılanması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardım beklediklerini söyledi.
Şırnak'ta PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanan BDP'li Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ile epilepsi hastası 9 yaşındaki oğlu Mirhat annelerinin tutuksuz yargılanması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan yardım istedi.
Solin ve Mirhat'ın anneleri ile daha önce görüşemediğini ifade eden Hanım Onur'un annesi Ayşe Yural, Adalet Bakanlığı'na yazılan dilekçeden sonra çocukların anneleri ile görüşebildiğini ifade etti. Hanım Onur'un cezaevine düştükten sonra cezaevinde annesinin yanında kalan Solin'in cezaevinde hastalandığını ifade eden Ayşe Onur, Solin'i hastalandıktan sonra hemen annesinin yanından alarak hastaneye götürdüklerini ve bu süreden bu yana çocukların eski sağlıklarına kavuşması için tedavilerini düzenli bir şekilde yaptıklarını ancak bu zorlu süreçte çocuklara en büyük moral kaynağının ise annelerinin tutuksuz olarak yargılanması olacağını belirtti.
Cizre Kaymakamı Şenol Koca'nın kendilerini ziyaret edip çocukların hastalıkları ile ilgili kendilerinden bildi aldıklarını ifade eden Yural, "Kaymakam çocukların bütün tedavi masraflarını üstlenip Ankara'ya götürelim dedi ancak biz kendisine bu teklifinden dolayı teşekkür edip hayır dedik. Çünkü çocukların zaten Adana'da doktorları var ve düzenli bir şekilde tedavilerini yapıyoruz. Bizim maddi bir sıkıntımız yok sadece çocuklar annelerini istiyor" dedi.
Çocukların tedavisini üstlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e teşekkür ettiğini ifade eden Onur, "Biz kimseden maddi destek beklemiyoruz ve böyle bir beklentimiz de yok. Bu çocukların anneleri tutuksuz yargılansın ve bu çocuklar annelerine kavuşsun bizim tek beklentimiz budur" dedi.
Tedavisinin sürdüğünü ancak annesini çok özlediğini ifade eden epilepsi pastası 9 yaşındaki Mirhat, "Annemin hep kıyafetlerini kokluyorum onun kokusunu hissetmek için ve elbiselerini yıkatmıyorum. Gece kardeşimle uyurken annemin sevdiği şarkıları dinleyerek uyuyoruz" dedi.
Her çocuğun annesinin yanında her annenin de çocuklarının yanında olması gerektiğini söyleyen Mirhat, "Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, benim gibi çok sayıda çocuk var ve hepimiz annemizi istiyoruz. Sayın Başbakanım annem bırakılsın onun yerine her gün ama her gün gelir imza atarım" dedi.
Annesini çok özlediğini söyleyen lösemi hastası Küçük Solin ise "Anneme kavuşacağım günü bekliyorum. Artık annemi bıraksınlar ben onu çok özlüyorum. Annem gelince ona çok sarılacağım" dedi.
(AY-ÖK-Y)

10.02.2013 18:32:23 TSI

Editör: Wan Haber