Türkiye'nin ilk görme engelli milletvekili ve Özel Türkiye Beyazay Derneği Kurucusu Lokman Ayva, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç'u ziyaret etti.
İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü'nde gerçekleşen ziyarette, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ve beraberindeki heyet ile İhlas Koleji idarecileri arasında, engellilerin eğitim olanaklarının iyileştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Engellilerin eğitim açısından yaşadıkları sıkıntıları Hami Koç ile paylaşan Lokman Ayva, öncelikle sistemin değişmesi gerektiğini vurguladı. "Dünyada bir sistem var. Engelliler bu sisteme uydurulmaya çalışılıyor. Halbuki çok ufak değişimlerle bu daha kolay hale getirilebilir" diyen Ayva, sistemsel problemler yüzünden bir çok ailenin engelli çocuklarını okutmadığını ya da sosyal hayattan uzak tutarak evlere hapsettiklerini belirtti.
Engellilere ulaşabilmek için projeler ürettiklerine değinen Ayva, bu projelerin gelişimi için İhlas Koleji'ndeki değerli eğitimcilerin fikirlerini de almak istediklerini ifade etti.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN VAZİFEYİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ"
Oldukça samimi ortamda geçen sohbette Ayva'nın sözlerini dikkatle dinleyen Hami Koç, öncelikle Lokman Ayva'nın mecliste tüm engellileri temsil etmesinin çok önemli bir olay olduğunu belirtti. Tüm zorluklara rağmen eğitim ve öğretimini tamamlayan Ayva'nın tüm engelli vatandaşlara örnek olması gerektiğini vurgulayan Koç, Ayva ve ekibinin ürettikleri projelerin hayata geçirilmesi konusunda bir vazife düşerse yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.
Engellilerin eğitim imkânlarının yeterli düzeyde olmadığını belirten Koç, eğitim sisteminin bu eksikliği acilen çözmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu konuda herkese büyük görevler düştüğüne değinen Koç, ancak bu sayede özürlülerin eğitim haklarının verilebileceğini ifade etti.
Hami Koç daha sonra İhlas Koleji'nin gerçekleştirmiş olduğu projeler ve hedefleri hakkında Ayva'ya bilgiler verdi. Lokman Ayva ve beraberindekiler, ziyaretin sonunda İhlas Koleji'nin TV stüdyolarını gezdi.
(İHA-OK-Y)

10.01.2013 10:16:05 TSI

Editör: Wan Haber