Irak Bölgesel Kürt hükümetinin denetiminde bulunan Duhok'ın Zaho ilçesinden Batman'a tedavi için gelen 76 yaşındaki Ali Osman, yemek yediği lokantada takma dişlerini masada unuttu. Garsonun çöp konteynırına attığı yarısı altın kaplamalı takma dişin bulunması için Belediye temizlik ekipleri, seferber oldu. Bir saatlik uğraştan sonra dişlerine kavuşan Ali Osman, ekiplere teşekkür etti.
 
Zaho'dan Batman'daki özel bir hastanede kalp rahatsızlığı yüzünden tedavi olan 76 yaşındaki Ali Osman, yakınlarıyla birlikte yemek için lokantaya gitti. Ali Osman, yemeklerin gelmesi üzerine yarısı altın kaplama olan takma dişlerini bir peçeteye sararak masaya bıraktı. Yemekler bittikten sonra masayı temizleyen garson, Ali Osman'ın takma dişlerinin bulunduğu peçeteyi de alarak çöpe attı. Yemektan sonra lokantadan yakınlarıyla birlikte Irak'a gitmek için ayrılan Ali Osman, dişlerini tekrar takmak için ceplerini ararken olmadığının farkına vardı. Altın kaplama dişlerini masada unuttuğunun farkına varan Ali Osman ve yakınları tekrar lokantaya dönerek durumu işletmecilere iletti. Lokanta sahiplerinin Belediye Temizlik ekiplerine haber vermesiyle Turgut Özal bulvarındaki üç çöp konteynırı didik didik arandı.
 
BİR SAATTE BULUNDU
Belediye temizlik işlerinin 10 kişilik bir ekiple çöp konteynırında yaklaşık bir saat süren aramasından sonra altın kaplama dişler bulunarak 76 yaşındaki Ali Osman'a verildi. Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ekrem Çelik; "Batman'a gelen konuğumuzun dişlerinin çöpe atıldığı haberi üzerine ekiplerimiz, yaklaşık bir saat süreyle konteynırları titizlikle aradı. Üç konteynırdaki tüm atıkları gözden geçiren görevliler, peçeteye sarılmış vaziyette takma dişleri buldu. Diş sahibi kadar bizler de sevindik" dedi.
 
Altın kaplama dişlerine tekrar kavuşmanın sevincini yaşayan 76 yaşındaki Ali Osman ise, "takma dişlerimi peçeteye sarıp masaya bırakmıştım. Yemek yiyip lokantadan çıktıktan sonra takma dişlerimin cebimde olmadığını fark edinc etekrar lokantaya gidip durumu lokanta sahiplerine söyledim. Garson masayı temizlerken onu da çöpe atmış. Umudum yokta ama temizlik görevlilerinin çabasıyla dişlerime kavuşmanın sevincini yaşıyorum" diye konuştu. dha
Editör: Wan Haber