Bursa'da son günlerde şiddetli lodos etkili olurken, Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi uzmanları, olası bir facianın yaşanmaması için Karbon monoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması için uyardı.
Sağlık Bakanlığının, Karbon Monoksit zehirlenmelerine karşı, vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla başlattığı çalışma kapsamında, belediye çalışanlarına yönelik bir eğitim toplantısı gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi uzmanları, personeli Karbon Monoksit zehirlenmelerinden korunma yöntemleri konusunda bilgilendirdi. Evlerimizdeki soba ve bacaların temizlik ve bakımının düzenli olarak yapılması gerektiğini, yine kapalı alanda bulunan şofben ve gazlı cihazların her yıl bakımlarının yapılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, alınacak basit önlemlerle olası faciaları önlemenin mümkün olduğunu söylediler.
Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi uzmanları, vatandaşları, soğuk kış günlerinde kömür ve doğalgaz nedeniyle meydana gelebilecek Karbon Monoksit zehirlenmelerinin önüne geçebilmek için, kömürlü soba bulunan evlerde kalorisi yüksek kömür kullanılmasını istedi. Uzmanlar, ayrıca doğalgaz sistemli evlerde ise havalandırılmaların kapatılmaması konusunda vatandaşları uyararak, evlerde gaz dedektörü kullanılması ve her evde yangın söndürme cihazı bulundurulmasını, vatandaşların bu konularda duyarlı olmalarını istedi.

04.02.2013 15:35:14 TSI

Editör: Wan Haber