Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi'nden 'Bilinçli Gençler' projesine destek. Bilinçli Gençler Derneği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki 'Bilinçli Gençler' projesi kapsamında Anadolu Öğretmen Lisesi Bilinçli Gençler ekibi 'El Ele Hep Birlikte Oyuncaklar Miniklere' adlı projeleriyle herkese örnek oldu.
Okulun sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürü Ali Çomruk başta olmak üzere proje koordinatör öğretmeni Özlem Karabacak, Okul Rehber Öğretmeni Emine Kamiloğlu, Müzik Öğretmeni Mustafa Dinçkol, Kimya Öğretmeni Emin Helvacı ve Bilinçli Gençler ekibi öğrencileri Nazilli'nin köylerinden olan Ovacık İlkokulu anasınıfına ziyaret gerçekleştirdi. Proje kapsamında Ovacık Köyüne gerçekleştirilen ziyarette duygulu anlar yaşandı.
Okul Müdürü Ali Çomruk, sosyal sorumluluk ve toplumsal kaynaşmayı hedefleyen bu projenin amacının öğrencilere yardımlaşma bilinci kazandırmak, dayanışmayı güçlendirmek, okul öğrencileriyle anasınıfındaki minikler arasında kardeşlik bağı kurmak olduğunu belirterek; "Bu amaçlar doğrultusunda geçtiğimiz hafta Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi bünyesinde kermes düzenlendik. Bu kermesten elde edilen gelirle miniklere hediyeler, oyuncaklar ve eğitim araç-gereçleri alındı. Ovacık İlkokulu anasınıfına yapılan ziyaretle de alınan hediye oyuncaklar çocuklara verildi. Ayrıca projeksiyon ziyaret ettiğimiz okulumuza DVD, beyaz tahta, laboratuvar malzemeleri gibi okulun birçok ihtiyacı karşılandı" şeklinde konuştu.
'ELELE HEP BİRLİKTE OYUNCAKLAR MİNİKLERE'
'Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yaptığı bu etkinlikler sayesinde alınan hediyeleri gören miniklerin mutlulukları bizim için çok anlamlı oldu diyen' Çomruk; "Ziyaretimizde miniklerimiz çok mutlu oldular ve abla-ağabeyleriyle eğlenceli dakikalar geçirdiler. Çocukların ağzından dökülen 'Çok güzeller, arabamı çok sevdim, bebeğimle hep oynayacağım' cümleleri mutluluklarını anlatmaya yetti. Öğrencilerimize teşekkür edip 'Tekrar gelin, sizi çok özleyeceğiz' dediler. Bu birlikteliği ve samimiyeti bir kermes vasıtasıyla yaptık. İstenirse neler yapılabileceğini, eğitim için önemli olan sorunların aşılabileceğini gördük. Okulumuz öğrencilerinin gerçekleştirdiği bu proje ile toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.
(ÜÖ-SK-İK)

31.12.2012 15:34:05 TSI

Editör: Wan Haber