Edinilen bilgiye göre, Cuma günü sınav çıkışı eve gitmek üzere yola çıkan lise son sınıf öğrencisi Sakine Çelikal, bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Sakine Çelikal, üç gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Sakine’nin ölüm haberini alan akrabaları, öğretmenleri ve arkadaşları hastaneye akın etti. Öğrenciler, suçlunun cezasını çekmesini istedi. Sakine’nin sınıf arkadaşı Nurgül Temizer, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Her sabah okul önünden arabalar jet hızıyla geçiyor ve kimse onlara bir şey diyemiyor. Sakine haksız yere hayatını kaybetti. Biz, bunu yapanın kesinlikle cezalandırılmasını istiyoruz. Bunun için ne gerekirse yapacağız” dedi.

Turgut Öner ise, Sakine ile birlikte saat 13.00 sıralarında deneme sınavı için okula geldiklerini belirterek şöyle konuştu: “Biz sınavdan erken çıktık. Kısa bir süre sonra Sakine’ye sokakta bir otomobilin çarptığı haberini aldık. Hastaneye kaldırılan arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.”

Otomobil sürücüsünün aracı kiraladığını ve ehliyetinin olmadığını iddia eden Öner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kazada, kiralık araba veren de suçludur. Ehliyeti olmayanlara, sırf para kazanmak için arabaları kiraya veriyorlar. Bunu yapan kişiye hak ettiği ceza verilmezse, arkadaşımızın boş yere hayatını kaybettiği bir kez daha görülecektir. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz.” 

Sakine’nin başarılı bir öğrenci olduğunu ifade eden öğretmenleri ise, onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Sakine Çelikal’ın cenazesi, defnedilmek üzere Karşıyaka Mahalle Mezarlığı’na götürüldü.

Editör: Wan Haber