Katıldıkları uluslararası yemek yarışmalarında Gölbaşı'nın ismini duyurmayı başaran Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin son sınıf öğrencileri, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nı makamında ziyaret ettiler. Aldıkları madalyayı kendisine sunan genç aşçıları kutlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı, "Gölbaşı'nı bu genç yaşta dünyaya tanıttığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN ODABAŞI'NI ZİYARET ETTİLER
23-26 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Uluslararası 5. Altın Kep Aşçılar Yarışması ile 5-10 Şubat 2013 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası Gastronomi Festivalinde derece alarak dünya aşçıları karşısında başarılı olarak bronz madalya alan Gölbaşı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri, okul yöneticileri ile birlikte aldıkları madalyaları Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı'na sundular.
Başkan Odabaşı, düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencileri tebrik etti ve kendilerine çeşitli hediyeler verdi. Odabaşı, ziyarette yaptığı konuşmada "Gölbaşı'nı bu genç yaşta dünyaya tanıttınız. Böylece Gölbaşı'nın öğrencilerinin aşçılık konusunda ne kadar başarılı oldukları herkes öğrenmiş oldu. Sizlerle gurur duyurum" ifadesini kullandı.
Bu arada Gölbaşı'nın genç liseli aşçıları, yarışmalarda yaptıkları yemeklerden yaparak Başkan Odabaşı'na ikram edeceklerinin sözünü verdiler.

GÖLBAŞI'NIN GURURU OLDULAR
İstanbul'da 5-10 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen festivalde Hakan Kunt, Ramazan Yüksel ve Ebubekir Kol'dan oluşan ekip ile Fatih Temur, Çağrı Akdoğan ve Ufuk Can Güneş'ten oluşan ikinci ekip, üçüncü olmayı başardılar. İstanbul'daki bireysel yarışmada balık tabağı hazırlama kategorisinde Fatma Erdoğan 78 puan alarak 3'cü oldu ve bronz madalya aldı.
Antalya'da ise modern Türk mutfağı kategorisinde İbrahim Can Özbilgin, Esmanur Sürgüveç ve Neslihan Derman'dan oluşan ekip hazırladıkları menü ile dördüncü oldular ve mansiyon ödülü aldılar.
Aynı yarışmada 120 ekip içerisinde Berat Sevinç, Eren Fıçıcı ve İsa Yelok ise, somon balığı tabağı hazırlama yarışmasına katılarak tecrübe ve deneyim kazandılar.
(MD-YHY-Y)

14.02.2013 11:26:25 TSI

Editör: Wan Haber