Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, lise ve dengi okullarda akademik standartta tiyatro eğitiminin verilebilmesi için örnek bir uygulama başlattı.
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlatılan çalışmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde lise ve dengi okullar için iki farklı uygulama hayata geçiriliyor. Bunlardan birisi, Şehir Tiyatroları sanatçıları tarafından öğrencilere "Türkiye'de tiyatro sanatının yeri", "Tiyatro ile mesleki anlamda ilgilenmek için izlenecek yol" ve "Tiyatro mesleğinin çalışma alanları konulu seminerler verilmesi; bir diğeri ise tiyatro sorumlusu öğretmenlere dönük "Oyun seçimi", "Oyunculuk çalışmaları", "Dramaturji", "Sahneleme Teknikleri" ve "Süreç yönetimi" seminerleri verilmesi.
Özellikle katılımcıların dersleri aksatmaması için ders saatleri dışında programlanan ve Şehir Tiyatroları profesyonel sanatçıları tarafından verilecek olan seminerler tamamen ücretsiz olacak. Halen başvuruların yoğun şekilde devam ettiği uygulama çerçevesinde ilk aşamada 10 okula ve 20 öğretmene verilecek seminerlerin ilki 28 Şubat Perşembe günü başlayacak.
Kocaelililerin sanatsal eğitim olanaklarından yararlanması, tiyatro özelinde bilgi ve farkındalıklarını artırılması amacıyla sürdürülen Tiyatro Okulu, danışmanlık hizmetlerini de sürdürüyor.
(MA-MA)

19.02.2013 13:23:14 TSI

Editör: Wan Haber