Uşak Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğrencilerinin 17 ayrı kategoride yarıştığı "Yetenek Biziz" adlı yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Liseli öğrencilerin müzik, şiir, skeç, hip hop ve izdivaç gibi gösterileri, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın "Yetenek Sizsiniz Türkiye" adlı programdaki yarışmacıları aratmadı.
Orhan Dengiz Anadolu Lisesi ile Uşak Kültür Merkezi, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek, yarıl yıl tatilini mutlu geçirmelerini sağlamak amacıyla "Yetenek Biziz" adlı bir yarışma tertipledi. Etkinlik eleme ve final olarak iki ayrı gösteri şeklinde tertiplendi ve sadece Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğrencileri yarışmacı oldu. Okul yönetiminin "Eğitim bir bütündür" sloganı ile tertiplediği ve Uşak Kültür Merkezi'nin desteklediği yarışmanın elemeleri, renkli görüntülere sahne oldu. 17 yarışmacının finale kalmak için performanslarını sergilediği yarışma, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin; resim, şarkı, enstrüman, hip hop, skeç, izdivaç ve taklit gösterileri ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın "Yetenek Sizsiniz Türkiye" adlı yarışmasındaki yarışmacıları aratmadı. Birbirinden ilginç kıyafet ve sahne şovlarıyla arkadaşlarını, öğretmenlerini ve velilerini güldürmeyi başaran lise öğrencileri Acun Ilıcalı'ya da "Acun abi bizi gör" mesajı yolladı.
Yıl başında yaptıkları toplantılarda eğitimi bir bütün olarak değerlendirdikleri ve öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için her türlü etkinliği yapma kararı aldıklarını söyleyen Orhan Dengiz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halim Uçar, "Okul olarak her zaman eğitimi bir bütün olarak alıyoruz. Eğitim sadece sınıfla ve laboratuvardaki derslerden ibaret değildir. Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya koyan bu faaliyetler de eğitimin bir parçasıdır. Yıl başında yaptığımız toplantılarla bu planlamaları yapıyoruz. Öğrencilerimiz bugün sahnede başarı ile gösterilerini yaptılar. Bu yarışma ön elemeydi. Asıl final Mart ayında yapılacak. Final yarışması için 10 ekip seçilecek. İlk başta yarışmaya 25 grup müracaat etti ama sınav takvimi nedeniyle bu sayıyı 17'ye düşürdük" dedi.
Birbirinden ilginç sahne şovları ve performanslarıyla yarışmayı izleyen arkadaşları, öğretmenleri ve velilerini güldüren öğrenciler ise, rollerini bir hafta önce paylaştıklarını ifade ederek, "Bu yarışmada birinci olmak için gece gündüz çalıştık. Bir haftalık bir çalışmayla bu kadar başarılı olabildiysek Mart ayındaki final çok daha iyi olacak demektir. Herkes kendi grubuna ve gösterisine güveniyor. Yeteneklerimizi sergileyebilmemiz için kentte yeterli alanlar yok. Okulun bu yarışması bizim için bir fırsat oldu. Buradaki imkanlar büyük şehirler gibi değil. Mart finalinden sonra Acun Ilıcalı'nın programına yarışmacı olmak için müracaat edeceğiz" diye konuştu.
Uşak Kültür Merkezi'nin sahibi Vedat Kuru ise, ilk defa düzenledikleri yetenek yarışmasını geleneksel hale getirmeyi planladıklarını aktararak, şunları kaydetti:
"Bu yıl sadece Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğrencileri ile yarışma yapıyoruz. Önümüzdeki yıl tüm okulların katılımını sağlayacağız ve en az 50 yarışmacının katılacağını düşünüyoruz. Bu yarışma ile birlikte okuldaki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile velilerimiz sanatla daha yakından ilgilenmeye başladı. Bu yetenek yarılması, öğrencilerimizin sanata bakışını değiştirdi. Bu nedenle yarışmayı düzenlemedeki amacımıza ulaştık."
(KY-İK-SO-Y)

24.01.2013 10:41:53 TSI

Editör: Wan Haber