Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında, Burdur Anadolu Lisesi, Burdur İmam Hatip Lisesi ve Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi'nde görev yapan 100'ü öğretmen, 550 öğrenci olmak tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.
Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen dağıtım töreninde Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, 9'uncu sınıf öğrencilerine çok çalışmaları konusunda nasihatlerde bulundu. Öğrencilere tableti tanıtan Vali Yılmaz, "Burdur'da Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'nde 100 öğretmenle birlikte 550 öğrencimize ilk elden tabletleri dağıtıyoruz. Aynı anda da akıllı tahtamız da koordineli şekilde çalışacak. Akıllı tahtada yapılan işlemler öğrencilerimizin önündeki tabletlerde görülecektir. İnternet bağlantıları da olacaktır. Ders uygulamalarını aktif olarak kullanılacaktır. Hiçbir velimiz tabletlerin bozulmasından şüphe duymasın. Zaten kendi yaş gruplarına uygun sınırlamaları da bunun içinde mevcuttur. Şu anda okullarımızda alt yapı çalışmaları devam ediyor, tüm okullarımız 2014 yılı sonunda tabletleri kullanıyor hale gelmiş olacaklardır" diye konuştu.
Vali Yılmaz konuşmasının ardından Anadolu Lisesi 9-A sınıfı öğrencilerine, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ile birlikte tablet bilgisayarları öğrencilere dağıttı.
BİZE YARDIMICI OLACAK
Burdur Anadolu Lisesi 9-A sınıfı öğrencisi Azime Bilir, "Tabletleri almaktan mutluluk duyduk, hem bize yardımcı olacak, derslerde iyileşmemizi sağlayacak. Okulumuza dağıtıldığı içinde çok sevindim.İnşallah faydasını görürüz" dedi.
(HG-SK-Y)

21.02.2013 14:04:28 TSI

Editör: Wan Haber