Lisanslı Depoculuk A.Ş.(LİDAŞ) Ünye Şube Müdürü Şenol Köksal, faaliyetlerine temmuz ayına kadar ara verme kararı aldıklarını söyledi.
Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar(TOBB) tarafından Türkiye'de pilot bölge olarak ilk kez Ünye'de hizmet vermeye başlayan Lisanslı Depoculuk A.Ş., faaliyetine temmuz ayına kadar ara verme kararı aldı. Bu kararın ardından basında "LİDAŞ kapanıyor" şeklinde haberlerin çıkması üzerine, LİDAŞ Ünye Şube Müdürü Şenol Köksal açıklamalarda bulundu. Köksal, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
LİDAŞ Ünye Şube Müdürü Şenol Köksal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "LİDAŞ kapatılıyor, haberlerin kasten yayıldığını düşünüyorum. Çünkü lisanslı depoculuk üreticilerimiz için olmazsa olmaz güvenli bir depolama imkanı sağlayan bir sistem. Bu sistem yeni olduğundan algılanamadığı için biz de üreticilerimize ulaşma imkanı, yeterince bilgilendirme yapılamadığından faaliyetimize temmuz ayına kadar ara verme kararı alındı. Kesinlikle bir kapanma söz konusu değildir" diye konuştu.
Köksal açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Lisanslı depoculuk 5300 sayılı Tarım Ürünleri Kanunu'yla çıkarılmış yönetmelik doğrultusunda kurulmuş bir şirket. Şirketin amacı tarım ürünlerinin güvenli depolarda sağlıklı koşullarda depolama, ihracata sağlıklı bir şekilde sunmaktır. Bunlar tamamen yasaldır. Kuruluşunu yapan şirketler ise Toprak Mahsulü Ofisi, Ordu Valiliği İl Özel İdaresi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye'nin 3 büyük kuruluşu ve 2 resmi kurum bir tüzel kişiliğe ait olduğu için kapanma gibi bir riski olmayacak. Sadece eksikliklerimizi göreceğiz. Bu sene sistemin gecikmesi vatandaşın bilgilendirilmesi adına biz reklam ve tanıtımlarımızı yerel basın aracılığıyla üreticilerimize sunacağız" şeklinde konuştu.
"Lisanslı Depolar vatandaşın ürününü kaliteli bir şekilde, sağlıklı bir şekilde muhafazasını sağlayacak. Yetkilisi bağımsız sayılan, analizi yapılan fındık depolarda güvenli bir şekilde muhafaza edilecek. Fındığını lisanslı ürün deposuna teslime eden üreticiler, yüzde 2 zirai stopaj kesintisinden muaf tutulacaklar" diyen Köksal şöyle devam etti: "Lisanslı ürün faaliyetine başladığımızda teknik eleman, eksper, depo memuru, tartı elmanı anlamında iş ve işverenlerimiz için personel istihdamı yaptık. Şu anda azami düzeyde iş zammı yapılmıştı. Faaliyetlerimizin olmaması, tanıtımlarımızın gecikmesi nedeniyle personellerin 31 Aralık itibariyle sözleşmesini uzatmama karırı alındı. Temmuz ayında tekrar aynı arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz."
(SAM-SLH-Y)

21.01.2013 14:08:09 TSI

Editör: Wan Haber