Aliağa Devlet Hastanesi’ne götürülen işçilere serum ve oksijen tedavisi uygulandı. 

Aliağa’da, Petkim Limanı inşaatında taşeron kuruluş bulunan Ayson Geoteknik ve Denizcilik İnşaat içerisinde çalışan 20 işçi, perşembe günü akşam saatlerinde fon yaptıkları sırada rahatsızlanınca Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçilerden bir bölümüne da olay yerinde ilk müdahale edildiği belirtildi. Serum takılıp, oksijen verilen işçiler 3 saat sonra tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.
İsimlerinin açıklanmasını istemeyen işçiler, "Limanda fon işi ve denize fore kazık işi yapıyorduk. Arkadaşlarımızdan birileri tek tek yere düşmeye başladı. Olay duyulur duyulmaz sıhhat ekipleri yerde yatan arkadaşlarımıza müdahale etti. 20 arkadaşımız ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Burada biz fon işi ve denizin içine fore kazık mesleğinde çalışıyoruz. Daha öncelikle de böyle bir olay yaşamıştık. Petkim’in arzusu doğrultusunda kan ölçümleri yapılmıştı. O süre zehirlenme hakkında bir şey çıkmamıştı" dediler. 

Taşeron kuruluş yetkilileri olayla ilgili Aliağa Emniyet Müdürlüğü’ne giderek anlatım verirken, Petkim’in alanda sürekli gaz ölçümü yaparak kontrollerde olduğu öğrenildi.

Editör: Wan Haber