VanSesi Gazetesi'nden Rıdvan Can'ın haberine göre; 3. Lig, 3. Grup’ta kümede kalma mücadelesi veren takımları zorlu maçlar bekliyor.  Son üç haftaya girilirken ligdeki 6 takımın kalan maçları ve son durumları şöyle:

 

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Hafta sonu deplasmanda ligde kalma mücadelesi veren Bergama Belediyespor’a konuk olacak. Sonraki hafta yine ligde kalma mücadelesi veren Erzin Belediyespor ile Van’da karşılaşacak.. Son hafta ise, ligde kalma mücadelesi veren Ankara Etimesgut Belediyespor’a konuk olacak. Van BŞB. 39 puanla 11.sırada yer alıyor. Son üç haftaya giren kırmızı-siyahlıların ligde kalabilmesi için  en az 4 puan alması gerekiyor.
 

ERZİN BELEDİYESPOR: Kendi evinde Büyükşehir Erzurum’u ağırlıyor. Erzin Belediye Erzurum karşısında alacağı 3 puan ile puanını 41 yapacak şayet maçı kaybettiği veya berabere kaldığı  takdirde Van’da  oynanacak maç  iki takım için ligde kalma adına çok zorlu geçecek.


İSTANBUL GÜNGÖRENSPOR: Haftalar önce ligde düşen ilk takım oldu. Güngören hafta sonu Kayseri Şekerspor’u ağırlıyor. Kayseri Şekerspor’un 34 puanı var.   Güngören maçı Kayseri için kolay bir maç olacak.  Kayseri alacağı galibiyetle puanını 37 yapacak.  Sonraki hafta evinde Kahramanmaraşspor’u konuk edecek.  Son hafta Bayburt Gençlikspor deplasmanına gidecek. Tehlike hattında bulunan Kayseri Şeker’in işi zor gibi görünüyor.


BAYBURT GENÇLİKSPOR: Ligde zor günler geçiren Bayburt Gençlikspor evinde grubun lideri Anadolu Üsküdar’ı ağırlıyor. Bayburt’un bu maçtan puan çıkarması zor gibi görünüyor.  Bir sonraki hafta deplasmanda Ayvalıkgücü’ne konuk olacak. Son hafta ise, Kayseri Şekerspor ile evinde karşınlaşacak. Bayburt’un bu maçlardan çıkaracağı 3 puanla puanını 41’e çıkaracak ve diğer maçların sonuçlarını bekleyecek.


SANDIKLISPOR: Ligde 39  puanla 9’cu sırada yer alıyor.  Hafta sonu deplasmanda ligin rahat takımlarından Beylerbeyispor’a konuk oluyor ve bu maçtan 3 puan aldığı takdirde puanını 42’ye çıkaracak.  Sonraki hafta evinde Orhangazi’yi konuk edecek son maçını deplasmanda ligden düşen Güngörenspor ile oynayacak.  Sandıklı 3 maçta alacağı 4 puanla ligde kalmayı başaracak gibi görünüyor.


ETİMESGUT BELEDİYESPOR: Hafta sonu evinde ligin güçlü takımlarından şampiyonluk hedefiyle oynayan Sakaryaspor’u ağırlayacak. Daha sonra ki hafta Bergama’ya konuk olacak son hafta ise, Van Büyükşehir’i konuk edecek. Etimesgut’un bir birinden zorlu 3 maçta ligde kalmak için en az 6 puan çıkarması gerekiyor. İşi çok zor ve bir sürpriz yaşanmasa Etimesgut Güngörenspor’dan sonra düşecek ikinci takım olarak görünüyor.  


FBM BALÇOVA YAŞAMSPOR: Balçova Yaşamspor hafta sonu deplasmanda  Bursa Orhangazispor, sonraki hafta evinde küme düşen Güngören’i konuk edecek. Son hafta ise, K.Maraş’a deplasmanına gidiyor. 34 puanı bulunan Balçova Yaşamspor’un 3 maçtan 7 puan alarak 41 puanla diğer maçların sonucunu bekleyecek.


AYVALIKGÜCÜ:  Hafta sonu deplasmanda play-off hedefi olan Kahramanmaraşspor’a konuk oluyor, sonraki hafta ligde kalma mücadelesi veren Bayburt’u konuk ediyor son hafta ise, şampiyonluk yarışı içinde olan Ankara Demirspor deplasmanına çıkıyor bu zorlu periyoda İse, 39 puanı olan Ayvalıkgücü 3 puan alarak son hafta diğer takımların alacağı sonuçlara göre Van Büyükşehir Belediyespor ile birlikte averaja takılabilir.   

Editör: Wan Haber