TFF 3.lig 2. Grupta 2018-2019 futbol sezonu Cumartesi oynanacak 9 karşılaşmayla sona erecek.
Cumartesi oynanacak 9 karşılaşmanın son düdükleri çaldığında, 1 takım 2. Lige direk çıkarken, 4 takım play-off’a kalacak ve son 3 takım ise lige veda edecek.

Ligin bitimine 1 hafta kala grupta  Kırşehirspor Şampiyonluğunu ilan ederken, B.Vanspor, Esenler Erokspor ve Kızılcabölükspor Play Offa kalan ilk 3 takım oldu.

 Play Offa kalacak 4. Takım ise Karşıyaka ve Altındağ Belediyespor’un bu hafta sonu oynayacağı maçlar belirleyecek. Ligin bitimine 1 hafta kala küme düşme potasından kurtulacak takım yok.

Adıyamanspor, Bergama Belediyespor ve Alibeyköyspor TFF 3. Ligine veda eden 3 takım oldu. Ligin son hafta maçlarında, Kırşehir Belediyespor deplasmanda Çatalcaspor’a konuk olurken, Esenler Erokspor Yeni Orduspor’a B.Vanspor Düzcespor’a, Kızılcabölükspor Pazarspor’a konuk olacak.

Ligin son hafta maçlarında, Play Offa kalan takımlar sıralama mücadelesi verecek. Play Off takımları ilk maçlarını deplasman da oynama avantajını eline geçirmek yani 2. ve 3. Sırada yer almak için son hafta maçlarını kazanma mücadelesinde olacak.

B.Vanspor bu hafta oynayacağı maç sonunda 2. Sırada yer alırsa 5. Sıradaki takımla, ya da 3. Sırada yer alırsa 4. Sıradaki takımla ilk maçını deplasmanda oynayacak.

4. Ve ya 5. Sırada yer alırsa o zaman da ilk maçını evinde oynayacak.
B.Vanspor ilk maçını deplasman da oynama avantajını eline geçirmek için Cumartesi oynayacağı Düzcespor maçını kazanmak istiyor.

Grupta Şampiyon olan Kırşehir Belediyespor direk olarak bir üst lige çıkarken, 2.3.4. ve 5. Sıralarda yer alan takımlar ise 10 Mayıs’ta başlayacak Play Off maçlarında bir üst lige çıkacak 2. Takım olmak için mücadele edecekler.

Yarı Finali geçip finalde de başarılı olan takım bir üst lige çıkan 2. Takım olacak. Grupta Play Offa kalan takımların eşleşmesine bakıldığında, 2. Sırada yer alan takım 5. Sırada yer alan takımla eşleşirken, 3. Sırada yer alan takım ise 4. Sırada yer alan takımla eşleşecek. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak maçlarda ilk maçlar 4. Ve 5. Takımların sahasında oynanacak. Bu maçlarda başarılı olan 2 takım finale kalmış olacak. Final maçı tek maç eleme usulüne göre tarafsız bir sahada oynanacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak final maçında başarılı olan takım bir üst lige çıkmış olacak.

TFF 3. Ligde sezon Cumartesi sona erecek. Play-off’a kalan takımlar bu kez play-off için hazırlıklarını sürdürecek.
 Play-off’ta yarı final maçları 10 Mayıs Cuma günü, 2. Maçlar ise 15 Mayıs Çarşamba günü oynanacak.
TFF 3. Ligde 3 grubun final maçları ise 22, 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde tarafsız sahada oynanacak.

TFF 3. Ligde 4 Mayıs Cumartesi oynanacak olan 18 takımın mücadele edeceği son 9 karşılaşma saat 15.30’da başlayacak. Play-off’a kalacak olan 4. Takım ise bu maçların sonunda belli olacak. (Van Bölgfe Gazetesi)

Editör: Wan Haber