Lider Dershaneleri ve Lider Yayınları hafta sonu ülke genelinde yaptığı KPSS hazırlık sınavı kitabındaki bir soru ile Fenerbahçeli taraftarları kızdırdı. Soruda Galatasaraylı taraftarların, Fenerbahçe maçında organize ettiği koreografi ile ilgili bir soru Fenerbahçeli taraftartarın tepkisine neden olurken Galatasaraylı taraftarları da memnun etti.
Bilindiği gibi Lig'de 16. haftada oynanan ve Galatasaray'ın 2-1 kazandığı Fenerbahçe derbisi öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar tribünde koreografi şov yapmıştı. Lider yayınları ülke genelinde gerçekleştirdiği KPSS hazırlık sınavında Galatasaray taraftarlarının bu koreografisini soru kitapçığına taşıdı. Soru kitapçığında Galatasaray taraftarlarının bu koreografisini gören Fenerbahçe taraftarları sınav sonunda dershane yönetimi ve Lider Yayınevine 'Bu olay sınavda hatırlatılır mı?' diye sitem ettiler.
Soru kitapçığında "Galatasaray Futbol Kulübü taraftar grubu olan Ultraslan'ın yönetim kurulu, Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçı öncesi sarı-lacivertli takımın futbolcularını maç öncesinde psikolojik baskı altına alabilmek, sarı-kırmızılı futbolcuların da motivasyonunu artırmak amacıyla orijinal bir görsel kareografi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri öncelikle var olan durumla ilgili kısa bir zaman diliminde çok sayıda fikir üretir ve üretilen her fikrin not edilmesini sağlar. Daha sonra üretilen fikirleri tek tek tartışarak oluşturulacak kareografi ile ilgili ortak sonuca ulaşır ve aşağıdaki görsele ulaşır" denildikten sonra verilen görselin altına da "Herşey unutulur hatıralar kalır, size her mayıs bizi hatırlatır" cümlesine yer verilerek Ultraaslan grubunun bu taktiğinin ne olduğu soruldu. Sorunun doğru cevabı ise; Beyin fırtınası,
(İK)

06.01.2013 15:45:21 TSI

Editör: Wan Haber