Diyarbakır Valiliği’nin dün saat 21.00’den bugün saat 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Diyarbakır’ın Lice İlçesi kırsalında, bugün öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 4 asker yaralandı.

Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Askerlerden 2’sinin durumunun ağır olduğu ifade edildi. Durumu ağır olan askerlerden biri hayata tutunamadı.

Çatışmaların sürdüğü bölgeye Kobra tipi helikopter de sevk edildi.

Milletvekili bölgeye gitti
DBP Diyarbakır İl Başkanlığı, Lice’deki olaylar nedeniyle HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, merkez Kayapınar İlçesi Belediye Başkanı M. Ali Aydın ile HDP ve DBP’li yöneticilerin bölgeye gittiğini açıkladı. Açıklamada, çatışmaların sürdüğü bölgede orman yangınlarının çıktığı öne sürüldü.

Genelkurmay’dan Lice açıklaması
Çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. Genelkurmay internet sitesinde yapılan açıklama şöyle:

“17 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.00’da Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve teröristlerce ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri, tespit edilen gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince operasyon başlatılmıştır.

18 Ağustos 2015 tarihinde saat 12.15’te Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla çatışma çıkmış, çıkan çatışmada dört Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye sevk edilmiştir. Tedavileri süren yaralılarımızdan durumu ağır olan bir personelimiz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.”

Lice’de bu gece de sokağa çıkmak yasak
Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde dün olduğu gibi bugün saat 21.00’den yarın saat 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi’nde bu gece sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada, “Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 32/Ç maddesi gereği, ilçemiz merkezinde 18:08.2015 salı günü saat 21.00’den 19.08.2015 Çarşamba günü saat 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bahse konu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Diyarbakır Valiliği dün de Lice’de saat 21.00’den bugün saat 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı uygulamıştı.

Lice’de bazı bölgeler ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edildi
Diyarbakır Valiliği, Lice’de bazı mahallelerin 18 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

“Diyarbakır sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Diyarbakır Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.

Tedbirler kapsamında 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince operasyonlar devam etmektedir. Halen operasyonel faaliyetlerin devam ettiği Lice İlçesi sınırlarında bulunan Gökçe – Gömeç Bölgesi (Kuzeyde Kutlamış Mahallesi ve Duru karakolu, Doğuda Kayacık Mahallesi, Güneydoğu’da Goçkar Dağı, Güneyde Gökçe ve Yazıköy Mahalleleri, Batıda Komelan Tepe, Yayvan ve Kırım mahalleleri arasında kalan alan) 18 Ağustos – 03 Eylül 2015 tarihleri arasında ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır.” (DHA-ZETE)

Editör: Wan Haber