Bağcılar’da PKK yandaşı bir grup, Lice’de yaşanan olayları protesto etmek istedi. Grup yürümelerine izin vermeyince polise, taş ve şişe fırlattı. Polis, uyarıları dikkate almayan gruba müdahale etti. Grup tarafından linç edilmek istenen bir vatandaşı ise polis tarafından kurtarılarak olay yerinden uzaklaştırdı. 
 
Bağcılar’da bir araya gelen PKK yandaşı bir Öcalan posteri ve PKK bayrağı açarak Lice’de yaşanan olayları protesto etmek istedi. İstanbul Caddesi üzerinde toplanan ve Bağcılar Meydanı’na kadar yürüyerek basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Bir süre PKK lehine slogan atan grup, daha sonra polise taş ve şişe fırlattı.

Çevik Kuvvet ekipleri de, TOMA ve biber gazıyla gruba müdahale ederek ara sokaklara dağıttı. Grup yarım saat sonra tekrar bir araya gelerek slogan attı. Bu sırada yoldan geçen bir vatandaş gruba tepki gösterince kavga çıktı. 

Vatandaşı linç etmek isteyen gruba polis, ikinci kez müdahalede bulundu. Göstericilerin elinden aldığı vatandaş, polis tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Polis helikopteri de havadan olayları takip etti.

 Polis ile göstericiler arasındaki gerginlik, ara sokaklarda hala devam ediyor.

3.20140608201340.jpg

1.20140608201317.jpg

Editör: Wan Haber