Libya Ulusal Geçiş Konseyi eski Başkanı Mustafa Abdulcelil, Konya ziyaretinde büyük sanayi kuruluşlarını inceleyerek Kombassan Kağıt Fabrikasını gezdi.
Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine geçtiğimiz Pazar günü Konya'ya gelen Libya Ulusal Geçiş Konseyi eski Başkanı Mustafa Abdulcelil, Kombassan Kağıt Fabrikasını gezdi.
Kombassan Holding'den ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin'in tesisle ilgili bilgi verdiği, Abdulcelil'in de hammaddeden ürün çıkışına kadar tüm detayları incelediği bildirildi. Abdulcelil'in açıklamasında, Türkiye ile Libya arasındaki ilişkilerin en üst seviyede olduğunu vurgulayarak, "Türkiye ile Libya arasındaki ticaret hacmini daha da artırmak istiyoruz. Türkiye'nin ekonomi alanındaki tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Türk halkı işini en iyi şekilde yapıyor" dediği bildirildi.
Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin'in yaptığı bilgilendirmede, Kombassan Kağıtın yenilikler ve iyileştirme çalışmaları ile iddialı bir konuma geldiğini belirttiği aktarılarak, "Bu kapsamda ülkemizde 1. hamur kağıt üreten 4 tesisten biri olan Kombassan Kağıt'taki makine yenileme ve kapasite artırımı çalışmalarıyla üretim kapasitesi 85 bin tona çıkarıldı, ilave olarak baskı kalitesini ve hızını artırma amacıyla, saatte 15 bin tabaka baskı yapabilen 6 renk dispersiyon laklı ofset baskı makineleri işletmemize kazandırıldı. Ayrıca, ürünlerin geçtiği aşamalarda ihtiyaç duyulan UV-lak makineleri, kutu kesim makineleri, kutu katlama-yapıştırma makineleri ve palet çevirme-havalandırma makineleri ile üretim parkurumuzu genişlettik. Teknolojik gelişmeleri takip ederek yapmış olduğumuz bu faaliyetler sonucu, müşteri memnuniyetini esas alan, kaliteli ürün üreten mevcut karton kullanma kapasitesini, 12 bin ton seviyesine çıkaran, komple bir karton ambalaj ve ofset baskılı sıvamalı kutu üretim tesisi elde ettik" dediği bildirildi.
(İP-Y)

19.02.2013 12:32:37 TSI

Editör: Wan Haber