Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Soma Eğitim Tesisleri, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kursiyerlere verdiği eğitimlerin ardından ülke sınırlarını aşarak, şimdi de Libya GECOL Elektrik firmasından 32 teknik personelin iletim hatları ve trafo merkezlerinin işletilmesi eğitimini veriyor.
Soma ilçesinde 1975 yılından bu yana tesislerinde Elektrik Enerjisi sektöründeki kamu ve özel şirketlerin teknik elemanlarına yönelik hizmet içi eğitim faaliyetlerini yürüten TEİAŞ Soma Elektrik Teknolojileri Geliştirme ve Eğitim Tesisleri İşletme Müdürlüğü, daha önce de Kıbrıs KIBTEK Elektrik Kurumu'nun mühendis ve teknisyenlerinin eğitimlerini yaparak, ülke dışı ilk eğitimlerini gerçekleştirmişti. Bu kez de Libya'dan gelen 32 kişiye eğitim vermeye başlayan TEİAŞ, ülke içinde yanı sıra ülke dışına da verdiği eğitim kurslarıyla tanınmaları nedeniyle haklı bir gurur yaşıyor.
TEİAŞ İşletme Müdürü Hayrullah Saraç, "Tercümanlar aracılığı ile iki grup halinde verilecek eğitimlerin ilki başladı. İkincisi ise 7 Ocak'ta başlayacak. 4 hafta sürecek olan eğitim süresince katılımcılara çevre tanıtım gezileri gibi sosyal etkinliklerde yapılacak" dedi.
(YS-ERG-Y)

04.12.2012 18:15:54 TSI

Editör: Wan Haber