Lüleburgaz İş Adamları Derneği (LİAD) üyesi olduğu TUSKON ile Filipinler'e iş gezisi düzenliyor.
Türk şirketlerinin yurtdışına açılımını sağlamaya ve ihracatlarını artırmaya yönelik düzenlenen gezi kapsamında 26-30 Ocak 2013 tarihleri arasında TCCP (Turkish Chamber of Commerce of the Philippines,Inc.) işbirliğinde Filipinler'e Ticaret ve Yatırım Heyeti organize edilecektir.
LİAD Başkanı Cengiz Konca, geziyi dernek üyelerini yeni pazarlar ile tanıştırmak, ihraç ürünlerinin tanıtımı, mümessil, temsilciliklerinin oluşturulması ve yerel firmalarla işbirliklerini geliştirmek amacıyla düzenlediklerini ifade ederek "Ticaret ve işbirliği imkânlarını yerinde görmek ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere organize edilecek bahse konu ziyarette Filipinler'in başkenti Manila'da Filipinli işadamlarını bir araya getirecek bir Ticaret ve Yatırım Forumu düzenlenecektir" dedi.
Filipinler'in 110 milyonluk nüfusu ve 23 yaş ortalaması ile dünyanın 12. Büyük nüfusuna sahip ülkesi olduğunu dile getiren Konca, "Dünyanın en pahalı 7. Ülkesi konumunda olan Filipinler'in büyüme hızı %6.3 dür. Üretim eksikliği nedeni ile dışa bağımlı bir ekonomisi vardır. Türk ürünleri Filipinler'de her geçen gün rağbet görmektedir Türk ürünleri Çin ve dünya ile fiyat ve kalite de rekabet edebilmektedir. Filipinler'in başkenti Manila, aynı zamanda pasifikteki 21 ülkenin başkentidir. Asya birliğinin de başkentidir" diye konuştu.
Filipinler pazarı ile 110 milyon değil 2 milyar insana hitap etme fırsatına sahip olacaklarını kaydeden Konca, LİAD olarak katılan iş adamlarımızın programdan faydalanacağını ümit ettiklerini, bu tarz programların artarak devam edeceğini söyledi.
(MK-

17.01.2013 15:50:39 TSI

Editör: Wan Haber