LG Electronics ile eski distribütörü Digicom arasında yaklaşık dört yıldır süren davada karar, Yargıtay 19. Hukuk Dairesi tarafından bozuldu.
LG Electronics'ten konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "LG Electronics ile Türkiye'deki eski distribütörü Digicom arasında yaklaşık 4 yıldır süregelen davada İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından Digicom lehine emsali görülmemiş derecede fahiş bir tazminata hükmedilen hukuka aykırı karar, Yargıtay 19. Hukuk Dairesi tarafından bozulmuştur" denildi.
Yargıtay'ın bozma gerekçesi olarak, "İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada verilecek kararın kesinleşmesi beklenmeden bir karar verilmiş olmasının" gösterildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:
"Söz konusu 10 Ticaret Mahkemesindeki davada ise, Digicom'un LG aleyhine gazetelere verdiği tam sayfa ilanların haksız rekabet oluşturduğu iddiasıyla ve tazminat talebiyle LG tarafından açılmıştır. Bu konuda Yargıtay 11. Hukuk Dairesi de, esas dava açıldıktan sonra başka mahkemeden alınan delil tespit raporunun geçersiz olması, bilirkişi raporlarındaki çelişkilerin giderilmeden karar verilmesi ve en önemlisi de, gazete ilanlarının açıkça haksız rekabet oluşturduğu gerekçeleriyle kararı hem usulden hem de esastan LG lehine bozmuştur. Yargıtay'ın bu henüz çıkan iki bozma kararı, dava sürecinde basın-yayın organlarında konuyla ilgili yer alan belirli haberlerin de doğru olmadığını ve LG'nin beyanlarını teyit etmiştir. Bu bozma kararları ile birlikte, Digicom tarafından LG Electronics Inc. aleyhine kararın infazı ile ilgili süreçlerin de durduğunu ve fahiş tazminat kararından dolayı LG aleyhine herhangi bir işlem yapılamayacağını kamuoyunun bilgisine sunmaktayız. Gelinen nokta, Türkiye teknoloji pazarında 25 yıllık bir geçmişi bulunan LG'nin Türk tüketicisine sunduğu hizmetin yüksek kalite standardının ve aynı zamanda Türk hukuk düzenine ve Türk mahkemelerine duyduğu güvenin somut delilidir. Türk adaletinin kararına duyduğumuz saygıyı bir kez daha tekrar eder, bundan sonra yaşanacak gelişmeler hakkında, bugüne kadar olduğu gibi sizlerle en doğru bilgiyi paylaşacağımızı belirtiriz."
(ET-OK-Y)

12.01.2013 15:53:24 TSI

Editör: Wan Haber