Geçtiğimiz günlerde “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne laik görülen Levent Kırca, ödülü alması için oğlu Oğulcan Kırca’yla birlikte bir mektup göndermişti. Usta oyuncu son mektubunda “Dik durun. Adil olun, sabırlı olun, enerjinizin sirayet etmesine müsaade edin. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, Cumhuriyet’le kalın, hoşça kalın!” mesajı göndermişti.

Levent Kırca’nın vefat haberini alan ailesi ile yakınları ve sevenleri, sanatçının tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Oğulcan Kırca: Çok değerli bir insandı
Çok üzgün olduğu gözlenen diğer kardeşlerden Oğulcan Kırca” Çok değerli bir insandı. Allah sevdiklerine, geride kalanlara sabır versin. Hiç beklemediğimiz bir şeydi. Kolay alışabileceğimiz bir şey değil” şeklinde konuştu.

Levent Kırca’nın diğer oğlu Özdeş Kırca ise herhangi bir konuşma yapmadı.

Oya Başar, Levent Kırca’nın vefatının ardından konuştu
Sanatçı Levent Kırca’nın ölümü eski eşi Oya Başar’ı yasa boğdu. Oya Başar, acı haberin ardından bağlandığı televizyon yayınında, ‘Biz onu çok sevdik’ dedi.

Levent Kırca’nın vefatının ardından Oya Başar, “Bu çok önemli bir şey benim için hayatımın 35 yılı çok değerli bir insan bugün bizden ayrıldı. Ama çocuklarımız ve biz buradayız. Hep dua edeceğiz onun huzur içinde yatmasını istiyoruz. Biz onu çok sevdik. Allah huzur içinde yatırsın inşallah. Levent Kırca’nın anlatılmasına gerek yok. Levent Kırca yaptıklarıyla vardı zaten. O çok değerli bir insandı” dedi.

Daha fazla konuşamayan Başar, gözyaşlarıyla telefonu kapattı.

Levent Kırca kimdir
1948 yılında Samsun’da doğan tiyatro sanatçısı, 1964 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahne hayatına atıldı. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filminde rol alan Kırca, 22 yıl boyunca yayınlanan televizyon programı “Olacak O Kadar”ı hazırladı.

Oyunculuğunun yanı sıra sinema filmleri ve tiyatro oyunları da yöneten Levent Kırca 4 çocuk sahibiydi. Kırca, sanatçı kimliğinin yanı sıra gazete yazarlığı ve siyasi bir partinin Merkez Karar Kurulu üyeliğini de yapmaktaydı. (Anadolu Ajansı, ZETE)

Editör: Wan Haber