Aylardır grevde oldukları için maaş alamayan KKTC'nin Başkenti Lefkoşa'nın örgütlü olduğu Belediye Emekçileri Sendikası (BES)'ten bir heyet, yarın Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile görüşecek.
BES Başkanı Savaş Bozat, Hrisyofyas ile Lefkoşa Türk Belediyesi'ndeki çıkmazdan kurtulmak için neler yapılabileceği, Avrupa Birliği kaynaklarından yararlanma imkânı olup olmadığı, varsa nasıl yararlanılabileceğine dair görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.
Bozat, sendikanın talebiyle yapılacak görüşmeye 6 kişilik heyetle katılacaklarını söyledi.
Başkanlık Sarayı'nda saat 16.30'da gerçekleşecek görüşmenin Rum yönetiminden çalışanlar için maddi destek talep etmeye yönelik olmadığına vurgu yapan Bozat, "AB üyesi bir ülkenin başkanı olarak zorda olan bir belediye için AB kaynaklarından nasıl yararlanabilecekleri" konularında yardım isteyeceklerini ve gerekirse AB nezdinde de girişimlerde bulunabileceklerini kaydetti.
Lefkoşa' nın Türk kesiminden çok daha büyük ve daha fazla nüfus ve yerleşim binasına sahip Rum kesimi belediyesinde 250 kişi çalışırken,Türk belediyesinde çalışan sayısı 1000 in üzerinde.
(CTŞ-ÖK-D)

06.01.2013 15:21:25 TSI

Editör: Wan Haber