İstanbul 5. Ağır Ceza mahkemesinde görülen Sierra’nın öldürülmesine ilişkin dava mahkeme katil zanlısı Ziya Tasalı’nın Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Gözlem İhtisas Dairesi'ne sevk edilip yeteri kadar gözleme tabi tutulmasına ve suç tarihi itibariyle herhangi bir akıl hastalığı ve zayıflığı bulunup bulunmadığına dair kesin rapor alınıp gönderilmesine hükmetmişti.

Mahkemenin kararı üzerine Adli Tıp Kurumu katil zanlısı Ziya Tasalı'yı Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etmişti. Hastanenin hazırladığı rapor mahkemeye ulaştı.

Mahkemeye ulaşan raporda, "Ziya Tasalı'da akıl hastalığı ve zayıflığı saptanamadığı, cezai sorumluluğunun tam olduğu" belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sierra ailesinin Avukatı Ceren Şarman, “3 Eylül’deki duruşmadan bu yana sanığın akıl sağlığının yerinde olup olamadığını dair raporun gelmesini bekliyorduk. Bu rapor mahkemeye ulaştı. Sanık avukatları, sanık Ziya Tasalı’nın akıl sağlığının tam yerinde olmadığını söylemişlerdi. Ancak gelen heyet raporuna göre ve oy birliği ile verilen bu rapordaki karara göre sanığın suç tarihinde ve halen suçun hukuki fiili sonuçlarını idrak edebildiği ve akıl sağlığının tam olarak yerinde olduğu sonucuna varılmıştır. Yani sanık Ziya Tasalı’nın ceza ehliyeti tamdır. Ve bu rapor bizim lehimize bir rapordur. Bu rapor Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gelmiştir. Bu rapor davayı etkilemeyecek. Çünkü ceza ehliyeti tamdır. Biz davanın sonuçlanması için bu raporu bekliyorduk. 16 Ocak’taki duruşmada da karar çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber