Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin para birimi yuanın, her geçen gün önemini artırdığını belirterek, "Yuan, önde gelen rezerv döviz olabilir" dedi.
20. Dışişleri ve Savunma Politikası Konsey toplantısında konuşan Lavrov, küresel ekonomik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Lavrov, "Önümüzdeki yıl içinde tümüyle yeni bir küresel manzara ile karşılaşabiliriz. Bu da, uluslar arası kuralların sancılı bir yeniden düzenlenmesi manasına gelecek" dedi.
Batı'nın demokrasiyi güç kullanarak yayma girişimlerini eleştiren Lavrov, "Problem, demokrasinin kanla ve sertlikle yayılmasının sonuç vermemesi. Son 18 aydır bunu görmekteyiz" diye konuştu.
Rus devlet medyası Russia Today'ın, Rusya'nın dünya bilgi pastasındaki payını artırdığını da belirten Lavrov, "Russia Today ve Rusiya el Yevm, başarılı projeler olduğunu kanıtlamıştır. İngiltere'de RT en popüler üçüncü haber kanalı oldu. Bununla birlikte, internet dahil modern teknolojiler, bilgi akışını daha demokratik hale getiriyor. Bunu aktif olarak değerlendirmeliyiz" diye konuştu.
(ÖK-ÖK-D)

01.12.2012 15:13:49 TSI

Editör: Wan Haber