Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında alınan kararlar masaya yatırıldı.
Kaymakamlıktaki toplantıda Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman alınan kararları açıkladı. Akman, yapılacak çalışmalar hakkında verdiği bilgide, açılması planlanan kurslardaki eğitici olarak görev dağılımının şemasını anlattı. Kurs yerleri olarak kullanılacak hizmet binalarına da değinen Akman, merkez belediyeleri, başkanlar, köy muhtarları ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde olacaklarını söyledi. Alan çalışmalarında yapılması gerekenlerinde altını çizen Akman, resmi kurum ziyaretleri, sivil toplum ve dernek ziyaretleri, basına bilgi verilmesi, afiş ve broşür basımı ile köy ve beldelerde tanıtım çalışmalarının yapılacak işler arasında olacağını kaydetti.
Akman, "Bu proje kapsamında kurs taleplerinin karşılanması, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızdan adresi bulunamayanların adres tespiti yapılarak okuma yazma kurslarına kaydedilmesi kararı alınmıştır. Çalışmalarımızda kamu araçları kullanılacaktır. İş-Kur İl Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği halinde süt sığırcılığı kursunun İlyas köyde yapılması kararı alındı. Evde çocuk bakımı kursumuz merkezimizde açılacak. Beldeler ve Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle eğitim seminerleri düzenlenecek. Ayrıca Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol gereği talep edilen kurslar da açılacak" dedi.
(OA-MŞ)

30.01.2013 11:19:47 TSI

Editör: Wan Haber