Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, şehir içi hattında çalışan şoförler üniversiteye ulaşımda kullanılan alt yolun yapılamamasından yakınırken, kız öğrenciler ise yurt bulamamaktan şikayetçi.
AK Parti İlçe Başkanı Murat Gürşen, "Kesin olmamakla birlikte ileriye doğru olan bir süreçte Biga'da bulunan üniversitenin Çanakkale'den ayrılması söz konusu. Lapseki açısından değerlendirecek olursak ilçenin sosyo-ekonomik yapısının gelişmesi açısından buraya üniversite gelmesinde fayda var. Fakat en önemli sıkıntı öğrenci yurdu. Kredi Yurtlar Kurumu yetkililerini bekliyoruz. Öncelikli hedef kız öğrenci yurdu olacak. Buna ilçede ihtiyaç var. Savcılıkta da yer yer bu konuda sıkıntılar mevcut. Öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda barınabilmeleri için kiralama modeliyle 350 öğrencinin yerleşebileceği bir tesis yapılması planlanıyor. Kredi Yurtlar Kurumu'nun yap-işlet-devret modelinde belli kriterleri mevcut" dedi.
Bazı işlerin siyasi engellere takıldığını anlatan Gürşen, "Şehir içi hatlarda üniversitemize öğrenci taşıyan şoförlerimiz ve üniversiteli yetkililer 'Üniversite yolunu düzeltin' diye sitem ediyorlar. Bu yol belediyenin mücavir alanı içinde. Mücavir alan belediyenin sahası demek. Bu yolu düzeltmesi gereken belediyedir. Fakat Lapseki Belediyesi, 'Bu yol köy yolu içinde kalıyor' diyor. Belediyenin mücavir alanları içerisinden devlet kara yolu geçiyor ve bakımını Karayolları yapıyorsa, üniversitenin yolunu da özel idare yapacak. Herkes topu birbirine atıyor ama icraat yok. Belediyenin de, özel idarenin de bütçeleri belli. 300 bin lirayı bulacak 250-300 metrelik yolu özel idarenin karşılayacak bütçesi yok. Belediye açısından da bu söz konusudur. Belediye buraya yatırım yapacağına çevre yolunun bakımını üstlenir. Zaten bu maliyetleri kaldırma lüksü yok. Burası küçük bir ilçe, geliri de belli gideri de. Bu noktada ortak akıl ve ortak bütçelerle hareket etmek lazım. Sonuçta olan vatandaşa, öğrenciye ve Lapseki'ye oluyor. Olduğumuz yerde sayıyoruz" diye konuştu.
(MU-GD-MŞ)

19.02.2013 12:31:38 TSI

Editör: Wan Haber