Çanakkale'nin Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, kar etmediği gerekçesiyle eleştirilen kreş hizmetine devam edeceklerini söyledi.
Lapseki Belediye Başkanı Mehmet Ekim, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe yardımlarla kurduğu kreş için açıklamalarda bulundu. Kreşin kar etmediği eleştirilerine cevap veren Başkan Ekim, belediyelerin sosyal sorumluluk görevlerine dikkat çekti. Ekim, "Her hizmette kar gayesi güdülemez" dedi.
Meclis üyelerini de bilgilendiren Başkan Ekim, "Kreş için masraflarımız fazla. Biz bunu yalnızca çalışan bayanlara yönelik olarak düşündük. Ana sınıfı uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı'nda birinci sınıftan hemen önce verilen eğitim olarak nitelendiriliyor. Yeni uygulamayla bu otuz altı aya kadar düştü. Biz kreş eğitimini gerçekten önemsiyoruz ve bu işi kaliteli yapmak istiyoruz. Şu anda yetiştiricimiz yüksek lisans yaptı. Yardımcılarıyla beraber çocuklara çok kaliteli bir eğitim veriyor. Ben bu görevi Lapseki'ye hizmet olarak algılamanızı istiyorum. Cenaze hizmetlerinde de bildiğiniz üzere yeni uygulamaya geçmiştik. Cenaze nakil işlemleri, tahtası, taşıması hepsi Lapseki Belediyesi tarafından karşılanıyor. Biz burada da para kazanma politikası gütmedik. Vatandaşımıza bedava hizmet ediyoruz. Servis araçları yaşlıları ilçe mezarlığına hiçbir ücret almadan götürüp getiriyor. Kreşte de aynı gayeyi hedefledik. Lapsekili yavrularımız için gerçekten kaliteli eğitim istedik. Çalışan kadınlar çocuklarını huzur içinde güvenli bir yere bıraktığının farkındalar. Bu hizmetler belediyelerin sosyal sorumluluk ödevleridir. Belediyelerin her hizmetinde kar yapma amacı söz konusu olamaz. Biz başka faaliyetlerden bu masrafları karşılıyoruz" dedi.
(MU-GD-MŞ)

08.01.2013 12:30:22 TSI

Editör: Wan Haber