Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, 2012 yılını değerlendirerek, hem borç ödediklerini hem de hizmet ürettiklerini söyledi.
Göreve başladığında Lapseki Belediyesini yaklaşık 4,5 milyon borçla aldıklarını hatırlatan Başkan Ekim, 2006 yılında gelirlerin giderleri karşılama oranının eksi yüzde 86 olduğunu, 2012 yılında bu rakamın artı yüzde 131'e ulaştığını kaydetti. Başkan , "2006 yılında gelirler 2 milyon 397 bin civarındayken, göreve başladığımızdan bu yana sürekli artış göstererek 8 milyon 343 binin üzerinde seyretmiştir. Giderlerimiz ise 6 milyon 380 bin civarı olarak kayıtlara geçti. Son seçimlerden önceki belediyemizde kayıtlarımızda da açıkça görülmek üzere Lapseki Belediyesi hiçbir zaman kar elde etmemiş. Biz bunların yanında 4,5 milyonluk borcun 4/3'ünü yani yüzde 75'ini ödedik. Bunun yanında kurumlara ve esnaflara bırakılan borçları da üstlendik. Biryandan da hizmet ürettik. Bu gerçektende kolay bir iş değil. Sorumluluğumuz çok fazla" dedi.
Belediyenin çok fazla borcu olduğunu da söyleyen Başkan Ekim, "Belediyenin zabıtalarına alınan motosikletlerin bile parası ödenmemiş. Düşünün hiçbir iş makineniz ve ekipmanınız yok. Nasıl hizmet edeceksiniz? Nereyi kazıp iş yapacaksınız? Kamu oyununda bildiği üzere kepçesinden yolcu otobüsüne ve iş makinelerine kadar bir sürü araç aldık. İlk defa Çanakkale belediyelerinde bile olmayan kum eleme makinesini de aldık. Civar belediyelere talepleri olduğu için kiraladık. Hizmet isteyen değil hizmeti üreten bir belediye olduk. Kalan borcun yüzde 25'lik kısmını da en kısa zamanda ödeyeceğiz. Bunun yanında emekli olan memurlarımız da oldu. Emeklilik ikramiyelerini de ödedik. İşçilerimizin geçmiş yıllarda 13 dilimlik hakları ödenmedi. Bunlarla da uğraştık. Kimsenin hakkını yemedik. Lapseki Belediyesi ilk defa alnının akıyla kara geçecek şekilde ilerliyor. Bunları da vatandaşlarımız açıkça görüyor. Yeni aldığımız yolcu otobüsümüzle sabah erken öğrencilerimizi taşıyoruz. Okulların çevresinden dönerek tek tek her öğrencimizi kendi okulun önünde indiriyoruz. Kendileri de uygulamadan çok memnun. Bildiğiniz gibi Çanakkale otogarda inerek tekrar belediye otobüsünü beklemek zorunda kalıyorlar. Bu da onlar için hem yorgunluk hem de zaman kaybına sebep oluyor. Her şeye rağmen bütçemizi de alnımızın akıyla açıklamaktan çekinmiyoruz" diye konuştu.
(MU-GD

31.01.2013 10:39:08 TSI

Editör: Wan Haber