Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Hasan Albayrak, son on yılda yurt kapasitesi 138 bin civarında arttığını söyledi.
Genel Müdür Albayrak, yürütülen yurt çalışmalarını incelemelerde bulunmak için geldiği Karadeniz Bölgesi'nde Ordu'da inşaatı devam eden 1009 kapasiteli Ordu Lebibe-Ergin Karlıbel Yurdu'nda incelemelerde bulundu.
Bu yurdun istenilen tarihte bitmediğini belirten Genel Müdür Hasan Albayrak, en kısa sürede inşaatın sona ereceğini söyledi. Genel Müdür yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin hemen hemen her yerinde şantiye halindeyiz. 151 yatırımımız var. 10 yılda Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu'nun kapasitesi 138 bin civarında artmıştır. 1961 yılında kurulan Kredi Yurtlar Kurumu'nun 2003 yılına kadar yaptığı metre kareyi de yüzde 25 geçmiştir. Yani eski anlamda ranzalı koğuş sisteminde yurtlar yapsaydık bu yaptığımız 138 bin kapasite artışını 2,5-3 kata yakın artış olacaktı. Başbakanımızın bize verdiği ilk talimat, mutlaka yurtlarınızın bir ve üç kişilik olacaktır. 3 kişilik odalar lisans öğrencileri için tek kişilik odalarda yüksek lisans öğrencileri için. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde şantiye halindeyiz. 151 yatırımımız var. İnşaatlarımız devam ediyor"^dedi.
Türkiye'de 1 milyon 304 bin öğrenciye burs ve öğrenim kredisi verildiğini söyleyen Müdür Albayrak, "Bugün itibariyle 1 milyon 304 bin öğrenciye burs ve öğrenim kredisi veriyoruz. Bu tarihte görülmemiş bir şeydir. Devletten müracaat edip yardım almayan hiçbir öğrenci yoktur. Bu gençler iyi yetişirse, sağlıklı yetişirse bilin ki ülkenin geleceği daha sağlıklı olacaktır" diye konuştu.
Özel yurtlarının sayısının artmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Genel Müdür Albayrak, "Bizim kimse ile yarışmamız yok. Bizim tek yarışımız gençlerimizin iyi yetişmesi içindir. Sabah kahvaltısı veririz, akşam yemeği veririz. Yurt ücretini az alırız, bir ve üç kişilik odalarda kalırlar. Bizim yarışımız yok. Özel yurtlarda da kalmalarını arzu ediyorum" şeklinde konuştu.
İncelemelerinde Genel Müdür Albayrak'a Genel Müdür Yardımcısı Yıldıray Gürler, İnşaat Daire Başkanı Tacettin Tuncay, Trabzon Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Münir Özkurt eşlik etti
(RCP-SLH-Y)

20.02.2013 16:16:40 TSI

Editör: Wan Haber