Canik Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle Yeşilova ve Yeni Mahallelerinde yapımı devam eden Kuzey Yıldızı Projesi'nin 2. etabında satışa çıkarılan 676 konut kapsamında CS Tipi 118 metrekare 3 1 daireler için konut alma ve konut belirleme kura çekimi yapıldı.
Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Seit İleri ile Yeni Mahalle Muhtarı İdris Yıldız'ın da katıldığı kura çekiminde 151 başvuru sahibinden 131'i konut sahibi oldu. Kura çekiminde ayrıca kontenjanları bulunan şehit aileleri, gaziler ve engellilere de öncelik verildi.
Kontenjan hakkı tanınan şehit yakınları, gaziler ve engellilerin kuralarını çeken Başkan Osman Genç, diğer 5 başvuru sahibinin de konutlarını çektiği kura ile belirledi. Konut sahibi olan vatandaşları tebrik eden ve hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Osman Genç, "Toplam 383 dönüm üzerinde gerçekleşen ve Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümü olan Kuzey Yıldızı, modern yapılaşmanın en güzel örneğidir. Bu projemizle diğer illere öncülük yapmamızın yanında Kuzey Yıldızı kentsel dönüşüm konusunda bölgeye ve Türkiye'ye örnek olmuştur" dedi.
Cezaevinin de kalkmasıyla birlikte Canik'in çehresinin değişeceğini ve ilçenin kötü imajdan kurtulacağını vurgulayan Başkan Genç, "Canik'te kentsel dönüşüm devam ediyor. Biz hem güvenli olmayan hem de kötü görüntü oluşturan çarpık yapılaşmayı bitirmekte kararlıyız. Canik'i yaşanabilir ve estetik bir kent yapma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana modern kentleşme adına Canik çok mesafe aldı. Bölgemizde kentsel dönüşümü başlatan Canik Belediyesi olarak böyle bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Türkiye'nin gelişimine paralel olarak Canik'in de gelişim ve değişim gösterdiğini ifade eden Başkan Genç, "Cesaretimiz, kararlılığımız, vizyonumuzu geniş tutmamız sonucunda Canik'in gelişim oranı bölgenin gelişme oranlarının çok daha üstünde olmuştur. TOKİ ile büyük bir projeyi gerçekleştiriyoruz. TOKİ ise Başbakanlığa bağlı bir kurum. Bu projenin altından kalkmak bizim için mutluluk verici. Bizlere bu imkanları veren, destekleyen, ülkemizde modernleşme sürecini başlatan ve Türkiyemizi hızla dünya ülkeleri ile yarışır hale getiren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kura çekimi sonunda daire sahibi olan kimi konut sahipleri sevinçlerini yakınları ile paylaşırken, kimisi de sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.
(SAM-SLH-Y)

15.02.2013 15:41:14 TSI

Editör: Wan Haber