YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen tören, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın açılış konuşmasını yapması ile başladı. Geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde Süleymaniye kentine gittiklerini ve orada senato üyeleriyle bir toplantı yaparak işbirliği protokolü imzaladık ifade eden Prof. Dr. Battal, bu protokol neticesinde hızlı bir şekilde işbirliğine başlamış olduklarını belirtti. Programın parçalarından birinin karşılıklı staj yapma imkanı olduğunu anlatan Prof. Dr. Battal, “Akabinde bize hemşirelik birimi öğrencilerinin staj yapıp yapamayacakları soruldu. Biz de bunun mümkün olacağını kendilerine bildirdik ve süreci başlatmış olduk. Bu karşılıklı anlaşmamızı iki grup halinde hemşirelere staj verebileceğimizi, kendileri de iki grup öğrenci gönderebileceklerini söylediler. Birinci grubumuzun bugün sertifika törenini birlikte yapıyoruz. Bundan sonra da ikinci grup gelerek stajlarını tamamlayıp sertifikalarını alacaklar. Bu süreçte stajla ilgili uygulamaların dışında karşılıklı diyalog ve etkileşimlerde devam etti. Misafir öğrencilerimizden gerek doktor ve hemşire arkadaşlarımız oldukça memnun kaldılar. Bundan dolayı başta rektörümüz olmak üzere bütün öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah işbirliğimiz bundan sonra da artarak devam edecek” dedi.


Kuzey Iraklı kızların hastanelerinde doktor kadrolarına da şahit olduklarını, hastanelerinin artık belli düzeyin üzerinde operasyon yapabilir aşamaya geldiğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Peyami Battal, “Doktorlarımızın bu tecrübelerini elbette Süleymaniye Üniversitesi’ndeki doktorlarımızla paylaşabiliriz. Doktorlarımız da değişik alanlarda sertifika alabiliyorlar. Bu konuda kendileriyle beraber çalışmaya da hazırız. Özellikle Kuzey Irak bölgesinde hasta, değişik ülkelere giderek tedavi olmak istiyorlar. Bu anlamda da biz kesinlikle orada ihtiyaç duyulması halinde bu hastaları da kabul edebiliriz. Buradaki imkanlarımızı gördüler. Bu imkanlarımızı daha iyi bir şekilde Süleymaniye Üniversitesi aracılığıyla gelen hastalara daha iyi imkanlar sunarak ilişkimizi geliştirmek istiyoruz. Eğer orada ağır hasta olup herhangi bir yere nakli olmayan ancak operasyonunda ihtiyaç duyulması halinde buradan doktor gönderebiliriz” şeklinde konuştu.

""
Süleyman Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Rashid Amen ise, kendilerine böylesi bir mikanı sağladıkları için teşekkürlerini sundu. Doç. Dr. Amen, “Eğitim süresi boyunca başhekimlerimize, doktorlarımıza ve hemşirelerimize ve bize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz. Burada öğrencilerimiz bir şeyler öğrendiler. Umarım ilişkilerimiz bundan sonra artarak devam edecektir. Sadece yaz staj programı değil yeni programlarda öğrencilerin değil eğitimcilerin de dahil olacağı programlar için çalışmalar düzenleyeceğiz. Burada o kadar güzel şeyler yaşadık ki bunu nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum. Herkese gösterdikleri ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür ederim” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçildi. Kursiyerlere belgeleri YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Süleyman Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Rashid Amen, eğitimlerde görev alan hocalar tarafından dağıtıldı. Tören yapılan ikramların ardından hastane önünde hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile son buldu.

Editör: Wan Haber