Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi üniversiteleri arasında etkin bir konuma sahip olan Duhok Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu 8 öğrenci, yüksek lisans için Mardin Artuklu Üniversitesi'ni (MAÜ) tercih etti.
MAÜ Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Kürt Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı'na kayıt yaptıran öğrencilerle ilgili yaptığı açıklamada, bu tercihin oldukça manidar olduğunu ifade ederek, MAÜ'nün bir dünya üniversitesi olma yolunda doğru ve emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Duhok Üniversitesi'nden öğrencilerin bilim sınavında başarı gösterip kesin kayıt yapmaya hak kazandığını aktaran Yıldırım, Iraklı öğrencilerin Artuklu Üniversitesi ile Duhok Üniversitesi arasında bir köprü oluşturacağını belirtti. Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'nın sahip olduğu öğretim elemanı kadrosuyla üniversiteye çok büyük bir katkı sağladığını dile getiren Yıldırım, "Çıkarılan yayın ve eserlerle yürütülen Kürt dili ve edebiyatı lisans eğitimiyle ve 600 kişiye yakın aday üzerinden gerçekleştirilen tezsiz ve tezli yüksek lisans programıyla her geçen gün biraz daha güçleniyoruz. Üniversitemiz bu güçlü faaliyetleriyle sadece yurt içinden değil, yurt dışından da büyük teveccüh görmektedir" dedi.
Yüksek lisans programına kayıt yaptıran öğrenciler ise, Mardin Artuklu Üniversitesi Kürdoloji biriminin Irak'ın kuzeyinde çok yakından takip edildiğini ve önemsendiğini belirterek, kayıt yaptırmaktan dolayı kendilerini şanslı bulduklarını söylediler. MAÜ'nün faaliyetlerine hayran kaldıklarını dile getiren Iraklı öğrenciler, yüksek lisans yapmak için teşvik edildiklerini ve son derece mutlu olduklarını ifade ettiler.
(MA-YRT-CC-Y)

06.02.2013 17:22:46 TSI

Editör: Wan Haber