Adana'da kuzenini nikahsız eşi ile aynı yatakta yakalayıp eşine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla döven şahıs ile kuzeninin yargılandığı davaya devam edildi. Yatakta eşinin kuzeni ile yakalanan kadının ise, "Biri eşofmanımı çıkarmaya çalıştı. Ben rüya gördüğümü zannediyordum" diyerek yaptığı savunma herkesi şaşırttı.
Kaynak ustası Y.K. (29), tekstil atölyesinde çalışan M.T. (27) ile tanışıp nikahsız yaşamaya başladı. İddiaya göre Karayusuflu Mahallesi'nde oturan Y.K., 5 Nisan 2011'de gece yarısı eve geldiğinde dayısının oğlu H.B.'yi eşi M.T. ile yatakta yakaladı. Çılgına dönen Y.K., akrabası H.B.'yi dövdükten sonra jandarmayı arayıp teslim etti. H.B. de kendisini döven Y.K.'den şikayetçi oldu.
Adana 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasında 'cinsel saldırı ve konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 10 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan H.B., suçlamaları kabul etmedi. H.B., "Y.K. ile birlikte evine gittik. Uyuşturucu içti. Bana sopayla vurdu. Eşine cinsel istismarda bulunmadım, iftira atıyor" dedi.
Y.K. ise, kuzeni H.B.'yi yatakta eşine cinsel istismarda bulunurken suçüstü yakaladığını söyledi. Y.K., "Kuzenim H.B. bize misafirliğe geldi. Çay içtikten sonra evine kadar götürdüm. Eve dönerken teyzemlere uğradım. Saat 02.00'de eve geldiğimde eşimin sesini duydum. Sürekli rüya gördüğü için rüya gördüğünü zannettim. İçeri girdiğimde kuzenim H.B.'yi belden aşağısı çıplak eşimin yanında yatakta yakaladım. O anda öfkelenip yumruklayarak dövdüm. Eşimin eşofmanı da çıkmış haldeydi" diyerek kendini savundu.
Yatakta cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen M.T. ise, "Uyurken yatağıma birinin girdiğini fark ettim. Arkamdan belime sarıldı. Dönüp bakmak istedim, fırsat vermeyip yorganı üzerime çekti. Daha sonra eşofmanımı çıkartmaya çalıştı. Ben rüya gördüğümü zannediyordum. Lamba yanınca kocam karşımdaydı. Yataktaki kişinin kocam olmadığını anlayınca çığlık attım" dedi.
Hakim, M.T. ilgi ilgili Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından gönderilen raporda genç kadının olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunun belirtildiğini söyledi. Hakim, rapor üzerine suçun ağır cezalık olduğu görüşüne varıp, görevsizlik kararıyla dava dosyasını nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderdi. H.B. hakkında 15 yıl hapis cezası verilebilecek.
(FKE-AKL-CC-Y)

28.01.2013 15:00:21 TSI

Editör: Wan Haber