Denizli'de, daha önce sarraflık yaptığı işhanında çaycılık yapmaya başlayan Ömer Tekiner, çaycılığı takım elbise ile yaparak herkesi şaşırtıyor.
Tarihi Kaleiçi Çarşısı'nın yanındaki Belediye İşhanı'nda sarraflık yapan Ömer Tekiner (38), geçen yıl ekonomik sıkıntı yaşayınca sarraf dükkanını kapattı. Bir süre işsiz dolaşan Ömer Tekiner, daha sonra eski sarraf dükkanının olduğu iş hanında çaycılık yapmaya karar verdi. KOSGEB'ten kredi alarak Otantik Kafe ismini verdiği çay dükkanını açan Tekiner, yeni işine dört elle sarıldı. Hergün sakal tıraşı olan ve işine takım elbise ile giden Ömer Tekiner, esnafın gönlünü kazandı.
Yedi yıl belediye işhanında kuyumculuk yaptığını belirten Ömer Tekiner, şöyle konuştu: "Geçen yıl ekonomik darboğazdan dolayı işimi bırakmak zorunda kaldım. Bir arkadaşın yardımıyla çay dükkanını devraldım. Bir yıldır çay ocağını işletiyorum. KOSGEB'in yeni girişimcilik destekleriyle birlikte kendimi daha çok geliştirdim. Sarraflık yaparken üstüme başıma dikkat ederdim. Güzel giyinmeyi sevdiğim için, müşterilerimden tepki almamak için kravatımla, sakal traşımla, sohbetimle müşterimin ilgisini çekiyorum. En iyi şekilde müşterilerime hizmet vermeye çalışıyorum"
Kuyumculuk yaptığı işhanında çaycılık yapmanın zoruna gitmediğini kaydeden Tekiner, çaycılığın onurlu bir meslek olduğunu ve seve seve yaptığını söyledi. Aynı iş hanında esnaflık yapan vatandaşlar da Ömer Tekiner'in işini çok iyi yaptığını söylediler.
(EV-SK-HO-Y)

14.01.2013 15:28:03 TSI

Editör: Wan Haber