Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, "İnsanlar pozisyonu, mesleği ne olursa olsun, evinde, sokakta, her yerde huzuru arar. Biz de bu huzuru temin etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.
Aşık, Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında Kuyumcular Odası yönetimiyle "huzur" toplantısında bir araya geldi. Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en çok altın işleme merkezi olan Kahramanmaraş'ta kuyumcuların beklentilerini dinleyen Aşık, esnaflarla istişarelerde bulundu.
Toplantıda konuşan Aşık, toplumdaki huzur ortamının sağlanması için her kesime görevler düştüğünü, birliktelikle suç ve suçluların önüne geçilebileceğini söyledi. "Herkes toplumsal yaşamda huzur ister" diyen Aşık, şunları kaydetti:
"Pozisyonu ne olursa olsun, mesleği ne olursa olsun, insanlar evinde de, sokakta da, sosyal kültürel hayatında da, yaşamın her alanında huzuru arar. O yüzden bizler meslek olarak bu görevi icra ederken bunu tek başımıza yapmıyoruz. Yani toplumla paydaşız. Toplumun tüm kesimleri bu paydaşlığı ne kadar iyi yerine getirirse huzur o kadar fazla olur. Bu huzurun temini karşılıklı iyi niyettir. Empati yapıp karşıdaki insanı anlarsak, huzur olur, güven olur. Bunun için bu görüşmelerimizi çok önemsiyoruz. Sizler, ekonomik değeri yüksek emtialarda faaliyet gösteriyorsunuz. Bunun için de bize birazcık daha ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz. Biz de size daha iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Siz kendinize düşen tedbirleri alacaksınız. Biz de üzerimize düşeni yapıp, birlikte hareket edeceğiz ve oluşan bu güven ortamını devam ettireceğiz."
Öncelikli olarak bir olay meydana gelmeden önce önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Aşık, "Çünkü olaylar olduğu zaman bunların çözümü ve kayıpların önüne geçilmesi biraz daha zorlaşıyor. Bunun için tedbirlerimizi daha da artırdık. Örneğin asayiş ekip sayımızı 13'ten 35 e çıkardık. Her köşe başında ekiplerimiz var. Bunun yanında sizlerin de alması gereken önlemler var. Örneğin güvenlik kamerası olmayan hiçbir işyeri olmamalı. Bu tedbirleri aldığınız da daha güven içerisinde çalışmalarınızı devam ettirebilirsiniz" diye konuştu.
Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz'de, kendilerine güvenli bir ortamda ticaret yapma imkanı sağlayan emniyet teşkilatına teşekkür etti. Maraş'ın kuyumculuk sektöründe hatırı sayılır bir yere sahip olduğuna değinen Öz, artık dünya çapında özel tasarımlar yaptıklarını ve markalaşma yolunda çabalar gösterdiklerini belirtti. Öz, "Tabi bizim sektörün üretim ve pazarlamasının yanında bir de güvenlik boyutu var. Bu boyutu da emniyetimizle beraber, karşılıklı dayanışma içerisinde bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.
Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Demircan'ın da katıldığı toplantı, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.
(YUT-Y)

14.02.2013 10:54:26 TSI

Editör: Wan Haber