Bankaların altın satabilmesine yönelik düzenlenen yönetmeliğe karşı çıkan kuyumcular, bankaların verdikleri hizmetleri vermek için TBMM'den yasal düzenleme istiyor.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik gereği bankaların cumhuriyet altın sikkeleri ile cumhuriyet ziynet altınlarının alım ve satımını yapabilecek olmasına karşı çıkan kuyumculardan tepkiler devam ediyor. Tokat Kuyumcular Derneği Başkanı Yaşar Gençay, kuyumcu esnafı ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. Başkan Gençay, kuyumcular olarak hükümetten bankaların vermiş olduğu elektrik, su, telefon tahsilatı, havale, mevduat hesabı, otomobil konut ve nakit kredisi vb. hizmetleri kuyumcular olarak vermek için TBMM'den yasal düzenleme istediklerini söyledi. Tüm kuyumcular olarak yetki almak istediklerini ifade eden Başkan Gençay, "Nasrettin Hocanın dediği gibi parası olan düdük çalıyorsa. Hükümet bizi engellemez destek olursa bankaların yaptığı işlemleri yapacak güce ulaşabiliriz. Yeter ki hükümet dolayısı ile yasalar bize engel olmasın. Bankalar devletin verdiği yetkiyi, kuyumcuları ve halkı ezerek kullanmaktadır. Para alıp satma işini gücü olan yaparsa yani banka; adı faiz, esnaf yaparsa tefeci oluyor" dedi.
Karlarını kolay yoldan katlayan, şehrin en yüksek değerli işyerlerini zapt eden kimi banka yöneticileri ve hükümeti kınadıklarını ifade eden Başkan Gençay, kuyumcuları Ankara'da Türkiye çapında yapılacak olan basın açıklamasına katılmaya davet etti.
(Nİ-SLH-Y)

18.02.2013 12:43:11 TSI

Editör: Wan Haber