Çorlu'da hem geçtiğimiz yıl hem de geçtiğimiz aylarda iki ayrı kuyumcuda meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak güvenlik kamera görüntülerinden önce kimlikleri daha sonra da yerleri tespit edilen ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan anne ve kızı çıkartıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Omurtak Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinde güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan olayda, kuyumcuya altın bakmak bahanesiyle gelen anne E.E. (62) ve kızı N.Y. (37) kuyumcuda çalışan görevliye gerdanlık seti almak istediklerini belirterek kızı gerdanlık setlerini incelemeye başlamışlar, kuyumcudaki görevlinin gerdanlıkları kutu içerisinde gösterdiği sırada, görevlinin arkasını dönüp dalgınlığından faydalanan anne ve kızı gerdanlık setini kutusuyla birlikte almışlardı. Kızının perdelediği olayda gerdanlık setini kutusuyla alarak çantasına indiren anne saniye saniye kameralara yansımıştı.
Anne ve kızın, modelleri beğenmediklerini belirterek kuyumcudan ayrılmalarının ardından gerdanlık setlerinden birinin yerinde olmadığını fark eden mağaza çalışanın güvenlik kameralarını inceleyerek polise haber vermesinin ardından açığa çıkan olayda kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri anne ve kızının kimliğini tespit etmişti.
Görüntüleri inceleyen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipleri yaptıkları titiz çalışmalar sonucunda şüpheliler N. Y. ve annesi E. E.'nin Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yaşadıklarını tespit etmiş, Çorlu ve Lüleburgaz polisi anne ve kızının Lüleburgaz'daki evlerine eş zamanlı baskın düzenlemişti. Evde yapılan aramada çok sayıda altın ile para çıktığı öğrenilmiş, gözaltına alınan şüpheliler, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilerek ifadelerine başvurulmuştu.
Derlenen evraklarının ardından Çorlu Adliyesine sevk edilen anne ve kızı hırsızlık suçlamasıyla tutuklanarak demir parmaklıklar ardına konuldular.
(SŞ-MC)

29.12.2012 12:43:36 TSI

Editör: Wan Haber