Adana'da bir kuyumcunun camını levye ile kırarak yaklaşık 23 bin TL. değerindeki altını çalarak kaçan zanlılar, altınları başka bir kuyumcuya satmak istediler.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde merkez Yüreğir ilçesindeki Çukurova Caddesi'nde bulunan bir kuyumcu, müşterilerin de olduğu bir saatte vitrin camı levye ile kırılarak 3 kişi tarafından soyulmuştu. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 23 bin TL. değerindeki altınları çalarak kaçan şahısları yakalamak için geniş kapsamlı soruşturma başlattı. Polis, yaptığı çalışmalar sonucunda soygunu PKK adına düzenlenen sokak eylemlerine katılan ve örgüt adına propaganda yapmaktan kaydı bulunan Baran Ş.'nin (19) Mahsun B. (19) ve Maaruf Y. (18) ile birlikte gerçekleştirdiğini belirledi.
Polis, kimliklerini ve adreslerini belirlediği 3 kişiyi, 2 Şubat günü yaptığı operasyonla yakaladı.

ÇALDIKLARI ALTINLARI SATMAK İSTEDİLER
Zanlıların soygundan sonra, çaldıkları altınları kent merkezindeki bir kuyumcuya satmak isterken güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine ulaşıldı. Zanlılardan biri, kent merkezinde bulunan bir kuyumcuya gelerek cebinden çıkarttığı altın zinciri satmak istediğini söyleyip kuyumcuyla pazarlığa girişti. Kuyumcu, altını bir süre inceledikten sonra tartıyor. Kuyumcunun verdiği fiyatı az bulan zanlı daha sonra altını alarak uzaklaşıyor.
Çalınan altınları daha sonra Ceyhan ilçesinde bir kuyumcuya sattığı belirlenen Bayram B. (27) isimli şahıs da polis ekipleri tarafından yakalandı.
Satılan altınlar, sahibine teslim edilirken, nitelikli hırsızlık suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan Baran Ş., Mahsun B., ve Maaruf Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Bayram B. ise serbest kaldı.
(YSF-ÖK-Y)

04.02.2013 14:15:57 TSI

Editör: Wan Haber