Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında meslek edindirme kursları ve eğitim kursları açan Kuyucak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, hızlı klavye kullanımı kursu açarak bilgisayar kullanımı gerektiren birçok iş için vatandaşları hazırlıyor.
İş sahibi olabilmenin tek şartının eğitim olduğunu bilenler, başvuracakları işin niteliğine göre eğitim almanın çarelerini ararken Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan hızlı klavye kullanımı kursu da bunlardan biri oldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce büro yönetimi ve sekreterlik alanında ihtiyaç duyulan hızlı klavye kullanıcısı kişiler yetiştirmek ve özellikle Zabıt Katipliği Sınavlarına hazırlık amacıyla açılan "Hızlı Klavye Kullanımı Kursu (F Klavye)" 23 Ocak 2013 Çarşamba günü başladı.
Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Kuyucak Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kursun, Atatürk Ortaokulunda Pazartesi-Çarşamba ve Cuma günleri 18.00-21.30 saatleri arasında yapıldığını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı M.Neşeli Girgin; "Kurslarımız toplam 160 saat sürecek ve 17 Mayıs 2013 tarihinde sona erecektir. 8 bayan, 7 erkek olmak üzere toplam 15 kursiyerimizin katıldığı kursumuz, kursiyerlerimiz tarafından yoğun ilgi görmektedir. Bu kurs sayesinde kursiyerlerimiz her yıl yinelenen, kamu alanında istihdam edilen Adliye Zabıt katipliği gibi hızlı yazma gerektiren işlere giriş sınavlarında diğer rakiplerine göre daha şanslı duruma girmektedirler. Ayrıca tıp sekreterliği, hasta kabul hizmetleri, sekreterlik, büro elemanı gibi alanlarda da klavyeyi bakmadan hızlı kullanma önkoşulu arandığından Hızlı Klavye Kullanımı Kursuna katılan kursiyerlerimiz öncelikle tercih edilmektedirler. Kurslarımızı devam ederek, her modül sonunda yapılan modül değerlendirme sınavlarını ve kurs sonunda yapılan genel değerlendirme sınavını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz 'MEB onaylı 160 saatlik Hızlı Klavye Kullanımı (F Klavye) Sertifikası' almaya hak kazanacaklardır. Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, Kuyucak Atatürk Ortaokulu Müdürlüğüne teşekkür eder, tüm kursiyerlerimize başarılar dileriz" dedi.
(ÜÖ-SK-İK)

02.02.2013 17:39:23 TSI

Editör: Wan Haber