Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, yaşanan sıkıntılı dönemden dersler çıkartarak, ligin ikinci yarısına daha güçlü olarak başlayacaklarını söyledi. Yıldız futbolcu, teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifa kararından dönmesinin de kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.
Fenerbahçe'nin Belek'te kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen Kuyt, takımla ve kendisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına Türkçe olarak 'Herkese merhaba, nasılsınız' diyerek başlayan Kuyt, toplantıyı Türkçe olarak 'Her zaman her yerde En büyük Fener" sözleriyle bitirdi. Sezonun ikinci yarısını büyük bir heyecanla beklediklerini kaydeden, "Özellikle Avrupa'da gayet iyi işler yaptık. Türkiye Kupası'nda da aynı şekilde iyiydik. Ancak ligde daha yapacak çok şeyimiz var. Ben, diğer oyuncular, hocamız herkes daha iyisini yapabileceğimizden emin ve bu yönde çalışıyoruz" dedi.
Karabükspor maçından sonra büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını anlatan tecrübeli futbolcu, "Lider olmak istiyorduk, bütün planlarımız da bu yöndeydi. Ligde çok daha iyi bir yerde olmalıydık. Maçtan sonra çok duygusal bir ortam vardı. Çok şey söylendi buna dair ama her şeyden önemlisi benim ve tüm oyuncuların hepimizin hocamıza ihtiyacı var. Hala burada bizle birlikte olduğu için çok mutluyuz. Bu kulüp takım için hocamız çok önemli. Kişisel olarak Aykut koca benim için çok önemli. Amsterdam'a benim için gelenlerden biriydi. Fenerbahçe'ye gelmemi istedi. Fenerbahçe'ye gelmeye ikna edenlerden birisiydi. O yüzden günün sonunda baktığınızda zor bir dönemdi. Ama tüm yaşananlar bizi daha kuvvetli yaptı. Daha da yakınlaştık. Hocanın suçu değildi yaşadıklarımız, başta ben olmak üzere tüm oyuncuların daha fazla sorumluluk alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Moussa Sow ile birlikte iyi oynadıklarını ifade eden Kuyt, "Sow'un bana yaptığı asistler var benim de ona verdiğim gol pasları var. Bazen farklı insanlarda dil ve kültür çok önemli değildir. Eğer futbolu biliyorsanız aynı dili konuşuyorsanız gözünüz kapalı olarak da birbirinizi bulabilirsiniz. Sow ile benim aramda böyle bir ilişki var. Ama bence daha iyisini yapabiliriz. Biraz daha üzerine koymaya ihtiyacımız var. Şu ana kadar iyi gittiğini düşünüyorum, daha da iyi olması için antrenmanlarda daha çok çalışıyoruz Moussa ve diğer arkadaşlarımla beraber" diye konuştu.
Takıma yeni gelecek transferlerin kendilerini nasıl etkileyebileceği yönündeki bir soruya ise Hollandalı yıldız, "Futbolda bugünlerde çok fazla maç yapılıyor. 11 kişi ile yapmak çok zor ya da 16 kişiyle. En az 22-23 çok iyi oyuncuya ihtiyacınız var. Tüm yarıştığımız platformlarda kendimizi göstermek mücadele etmek için geniş bir kadroya ihtiyaç var. 3 önemli şampiyonada rekabet ediyoruz devam ediyoruz. Daha fazla oyuncuya ihtiyacımız olması normal. Futbolun özü budur. Bunu kabul etmek lazım. Transfer dönemlerinde yeni oyuncular gelir" cevabını verdi.
Çocuğunun rahatsızlığıyla ilgili bilgi veren Kuyt, "Bebek iyi şu anda. Aslında hocamızın özelliklerinden bir tanesi. Evde ailemle birlikte o 1 güne çok ihtiyacım olduğumu çok ihtiyacım olduğunu anladı ve bana izin verdi. Benim ve ailem için çok önemli" dedi.

"ŞAMPİYONLUĞA İNANIYORUZ"
Hatalardan ders çıkarmasını bildiklerini kaydeden Kuyt, "Öncelikle birlikte oyuncular bir arada çalışıyorlar. Çok geniş bir zamanımız var. Yaptığımız hatalardan ders almak için zamanımız var. Ben kişisel olarak takım arkadaşlarım da inanıyor 6 puan geride bile olsak bu şampiyonluğu kazanmak için çok büyük bir şansımız var. Buna hepimiz inanıyoruz. Yaptığımız hataları gayet iyi biliyoruz ve bunlardan ders almamız gerektiğini biliyoruz. Kaybettiğimiz puanları kendi hatalarımızdan kaybettik. Takımımızın kalitesi çok yüksek. Ama şimdi bu günler geride kaldı. İkinci yarıya geleceğe bakıyoruz. Özellikle yoğun iyi konsantre bir şekilde çalışırsak sezon sonuna kadar devam ettirirsek tüm takım inanıyorum ki başarı ve şampiyonluk gelecek" diye konuştu.

MEİRELES KONUSU
Raul Meireles ile ilgili soruları da cevaplandıran Kuyt, şunları söyledi;
"Futbol duygusal ve heyecana açık bir oyundur. Oyuncular için hakemler için de zor bir oyun futbol. Teknik heyet taraftar için de zor bir oyun futbol. Burada önemli olan birbirine saygı göstermek ve dürüst olmak. Maçtan sonra Meireles ile konuştum. Bana yaptığı hatalardan dolayı cezalandırılmaya hazırım ama yapmadığım şeylerden dolayı cezalandırılmak kesinlikle istemiyorum dedi. Futbolda en önemli şey birbirimize karşı dürüst olmamız gerekiyor. Birbirimize saygı duymamız gerekiyor. Caner için de aynı şey geçerliydi, Hakem hata yapabilir, ben de her maçta hata yapabiliyorum. Ama bazen maçlardan sonra özür dilerim hata yaptım bundan sonra tekrarlamam gerekiyor. Kadıköy'deki son maçtaki hakem Bülent Yıldırım'a çok büyük bir saygım var. Ben hata yaptım benim yanıma saygılı bir şekilde yaklaştı ve bu bana karşı adil değil bunu bana yapma dedi. Ben de sen haklısın ben bir hata yaptım özür dilerim dedim. Ona karşı çok yoğun bir saygı duydum. Daha da önemlisi onun da bana saygı duyduğunu hissettim. Bu anlattığım durum Türk futbolu için çok önemli bir durum. Günün sonunda hepimiz birlikte yaşıyoruz. Futbolun geleceği için hakem oyuncu ilişkileri açısından çok olumlu görüyorum."
Kuyt, 'Hakemlere bir güven problemi var mı?' sorusuna ise, "Futbol çok duygusal bir oyun. Sadece Fenerbahçe ile ilgili problem değil. Her hafta maçları izliyorum önemli pozisyonları izliyorum. Sadece Fenerbahçe'ye özgü bir durum değil genel bir durum. Bütün hakemler oyuncular bunu geliştirebilir daha iyiye götürebiliriz. Türk Liginde çok güzel bir rekabet var, iyi bir lig çok kaliteli takımlar çok güzel stadyumlar var. Hakem konusu daha ileri götürebileceğimiz bir durum. Tüm hepimizin sorunu" cevabını verdi.
'Futbolu bıraktığın zaman Aykut hocanın yardımcısı olmak istermisin?' sorusunu ise Kuyt, "Mümkün olduğu kadar çok oynamak istiyorum. Bırakacağım günü de konuşmayı da çok sevmem. Eminim futbol oynamayacağım gün geldiği zaman da futbolun içinde kalmak istiyorum. Aykut hocaya büyük bir saygım var. Onunla birlikte çok güzel çalışıyoruz. Geleceğin ne getireceği bilinmez" diye cevapladı.

"BENİM İÇİN HER ŞEY FUTBOLDUR"
Kendisi için önemli olanın oynadığı futbol ve fit kalmak olduğunu dile getiren başarılı futbolcu, "Bunun için her gün çalışıyorum. Uyumaya, yediklerime ve vücuduma dikkat etmeye çalışıyorum. Mümkün olduğu kadar futbolun içinde kalmak ve oynamak istiyorum. Benim için her şeydir futboldur" dedi.

"OYUNCULAR HOCAYLA ÇALIŞMAK İSTEDİĞİNİ NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYDU"
Yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Kuyt, "Bence oyuncular hocayla birlikte çalışmak istiyorlar bunu net bir şekilde ortaya koydular. Olumsuzlukları bir tarafa bırakırsak onlardan ders alırsak, bu durumdan her zaman daha güçlü çıkarsınız. Birbirinizle konuşma birbirinize duygularını aktarma fırsatı bulursunuz. Bu olumsuz durumdan olumlu şeyler yakalamak istiyoruz, bunu yapacağımızdan eminim. Birbirimizi çok seviyoruz. Türkçe dersleri var. Türk oyuncular da İngilizce ders almaya başladılar. Herkes görüyor ki doğru yoldayız. Ligdeki olumsuzluklardan da konuştuk. Küçük detaylardır farkı yaratan. Özellikle Avrupa'da ve ligde çok iyi maçlar oynadık. Bunun devamlı daha istikrarlı olacağını gösterme zamanı geldi. Bu da bize başarıya götürecek" ifadelerini kullandı.
(EYB-RFK-S)

06.01.2013 15:43:41 TSI

Editör: Wan Haber