Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu, gazeteciliğin fedakarlık isteyen ve zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu belirtti.
Kuybu, 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, basının toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.
Kahramanmaraş'ta görev yapan gazetecilerin de ilimizin sorunları ile yakından ilgilendiklerini ve sorunlarının çözümünde önemli katkılar sağladığını dile getiren Kuybu, mesajında şunları kaydetti:
"Tüm basın mensuplarına bu olumlu ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Gazetecilik mesleği, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunun beklentilerine doğru şekilde açıklamalarına yardımcı olmaktır. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilik, küreselleşen dünyayla iletişimin sağlanması, katılımcı ve yönlendirici bir kamuoyunun oluşturulması ve fikirler ne olursa olsun huzur ve hoşgörü ortamı oluşturmasının korunmasında önemli bir sorumluluğu üstlenmektedir. Bilgi, haber ve toplumu ilgilendiren diğer konuların zor şartlar altında da olsa kitlelere ulaştırılmasında önemli görevler icra eden, demokrasimizin dördüncü kuvveti basınımızın, değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılı çalışmalar dilerim."
(YUT-Y)

09.01.2013 15:43:10 TSI

Editör: Wan Haber