Türkiye’yi işgale açmak için 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik süren temizlik, kitaplarda da yapılacak. Diyanet, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in yaptığı tahrifatları tespit edecek. FETÖ’cü öğretmen ve okul yöneticileri aracılığıyla binlerce okul kütüphanesine giren FETÖ’ye ait yayınlar da hurdaya ayrılacak. 81 il milli eğitim müdürlüğüne kapatılan yayınevlerinin listesini gösteren Milli Eğitim Bakanlığı, buralardan çıkan kitapların, CD, video ve kasetlerin okul kütüphanelerinden temizlenmesini ve imha edilmesini istedi. Kültür Bakanlığı’nın da Milli Kütüphane başta olmak üzere ülke genelindeki bin 136 kütüphanede temizlik yapacağı öğrenildi.

FETÖ’NÜN GÜNAH GALERİSİ

En büyük temizleme çalışmasını Diyanet İşleri Başkanlığı yapacak. Diyanet, cami ve mescit kütüphanelerindeki FETÖ yayınlarının imha edilmesini istedi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu bünyesinde, ilahiyat fakültelerindeki farklı branşlardan akademisyenlerin katılımıyla özel bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyonla, FETÖ/PDY’nin İslam’ın inanç ilkeleri, ibadet anlayışı ve ahlak kurallarında yaptığı tahrifat ve tahribatı, İslam’ın temel kavramlarına dair çarpıtmalar tespit ediliyor.

GÜLEN’İN TAHRİFATINA BAK!

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun şimdiye kadar incelediği kitaplardan önemli detaylar ortaya çıktı. Fetullah Gülen’in, ‘Fasıldan Fasıla 1’ adlı kitabında birtakım âyetlerin yorumlarında tahrifat yaptığı belirlendi. Gülen, kitapta Meryem Sûresi 17’nci ayetiyle ilgili olarak şu yorumu yapıyor: “Zira Hazreti Meryem çok afife ve nezihe bir kadındı. Bu itibarla da gözlerinin içine başka hayal girmemişti ve girmemeliydi de. Ona sadece kendisine helâl olan biri bakmalıydı. O da olsa olsa Efendimiz olabilirdi, zira O bir münasebetle Hazreti Meryem’in kendisiyle nikâhlandığına işaret buyuruyordu. Bu açıdan da “ruh”un Efendimiz’in ruhu olabileceği de ihtimal dâhilindedir. (Fasıldan Fasıla 1, Nil Yayınları, 2. Baskı, s. 197)”

VATİKAN’A YARANMAK İÇİN

Bu yorumun kabul edilemez olduğunu söyleyen Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı şunları söyledi: “Kitaptan nakledilen ifadelerden Hazreti Meryem’e gelen ruhun Hazreti Peygamberin ruhu olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu bağlamda Hazreti Peygamberin Hazreti Meryem’e ‘helal’ olduğundan söz edilmektedir. Dolayısıyla Hazreti Peygamber’in Hazreti Meryem’in eşi olduğu şeklinde bir sonuca varılmaktadır. Dolayısıyla nakledilen ifadelerde görüldüğü gibi, Hazreti Peygamberin adeta Hazreti İsa’nın babası olduğu intibaını verecek anlayışlar ileri sürüklemektedir. Bu görüşlerin Vatikan tarafından uygulamaya konulan Hıristiyan-İslam diyaloğu projesine bir katkı sağlamaya yönelik olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

SKANDAL BİR TANE DEĞİL Kİ

FETÖ, Elmalılı Hamdi Yazır’ın ilk baskısı 1935 ile 1938 arasında dokuz cilt hâlinde Diyanet İşleri Reisliği tarafından yapılan “Hak Dini Kur’an Dili” isimli tefsirinde de tahrifat yapmıştı. Gülenciler, Diyanet Vakfı’nın yayınladığı meâlde “Senden önce de kendilerine vahyettiğimiz kişilerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bilmiyorsanız, bilenlere sorun” diye geçen ifadeyi “(Ey Peygamber!) Senden önce de, kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bunu bilmiyorsanız Tevrat ve İncil âlimlerine sorun” şeklinde değiştirmişti. İHA

Editör: Wan Haber