Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (KUTSEV), 1 Şubat 2013 tarih ve 28456 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karar ile kuruldu.
Amacı "çocuk ve gençlerin iyi eğitimli, kültürlü, iyi ahlaklı, meslek sahibi, topluma yararlı, ülkesini seven, çevreye ve doğaya saygılı bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamak amacıyla eğitimlerine yardımcı olmak ve bu doğrultuda eğitimle ilgili konularda kamu yararına faaliyetlerde bulunmak, her türlü eğitim tesisi yaptırmak ve bunları işletmek ya da Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devretmek" olan KUTSEV'in ilk genel kurul toplantısı Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.
Toplantının açılışında, KUTSO Meclis Başkanı Nihat Delen, vakfın kuruluş kronolojisi ile yönetim kurulu ve denetim kurulunun yapısı hakkında bilgi sundu. Delen, eğitim vakfının çok önemli ve büyük bir hizmet olduğunu belirterek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
KUTSO Meclis Başkanı Nihat Delen'in konuşmasının ardından, yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri oylamayla seçildi. Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmet Özotraç, Yönetim Kurulu Üyesi Enver Özer, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Karaaytaç, 11.Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Aktaş seçilirken, Yönetim Kurulu Yedek üyeliklerine, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Bağırgan, Yönetim Kurulu Üyeleri Sezai Ar ve Harun Yurdagül, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Akdemir, 7.Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kıratlı seçildiler. Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine, KUTSO Meclis üyeleri Habil Yılmaz ve Göksel Özçınar, Yönetim Kurulu Üyesi H.Mithat Delen, Yedek üyeliklerine, KUTSO Meclis üyeleri İsmet Çatık, Ali Kongu, Naime Göker Ekim seçildiler.
KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, toplantıda yaptığı konuşmada, üniversiteden, okullardan ve katılımcılardan destek beklendiğini belirterek, planlanan eğitim faaliyetlerinde gönüllü desteğin de büyük önem taşıdığını söyledi.
"Güzel ve önemli bir hizmetin kurucularından olacağız" diyen Güral, "Bu sürece katkı konusunda fikirlerinize ihtiyacımız var, olması lazım gelen tempoyla, olması lazım gelen çalışmaları yaparsak, vakıf üniversitesini de şehrimize kazandırabiliriz. Bu çalışmalar hepimiz için ayrı bir onur ve gurur taşıyor. Eğitim vakfımızın çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
(EFE)

20.02.2013 12:28:01 TSI

Editör: Wan Haber