Müftülük salonunda bir basın açıklaması yapan İl Müftüsü Arvas, 14- 20 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası’nın dolu dolu geçeceğini söyledi. İl merkezinde bin 218, ilçelerde ise 676 olmak üzere toplam bin 894 ayrı etkinliğin yapılacağını ifade eden Arvas, “Kutlu Doğum Haftası’nda vaaz ve irşat programları, açılış merasimleri, konferanslar, fakir ve yoksullara yardım dağıtılması, tarihi ve dini mekanlara geziler, resmi kurum ve kuruluşların ziyareti, yarışmalar, broşür ve gül dağıtımları, tiyatro ve piyesler, toplu sünnet kampanyası, fidan dikim kampanyaları ve basın açıklamaları olmak üzere il ve ilçelerde toplam bin 894 etkinliğimiz olacaktır” dedi.
Halkın Hz. Peygambere karşı bir aşk, muhabbet ve sevdasının olduğunu vurgulayan Arvas, Kutlu Doğum Haftası kutlamaları ile insanların bu sevgi ve muhabbetlerini dile getirdiğini ve bu aşk ve muhabbet çerçevesinde kenetlendiğini söyledi. 1989 yılından itibaren Hz. Peygamberin güzel ahlakını ve örnek teşkil eden hayatını herkese ve herkesime tanıtmak amacıyla cami dışına taşındığını dile getiren Arvas, “Artık camilerimizin dışında konferans salonlarında ve başka mekanlarda da böyle programların düzenlenmesi sonucunda çok güzel neticeler elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.


2013 yılında Kutlu Doğum Haftası’nı ayrı ele aldıklarını belirten Arvas, “Bütün birimlerimizde, Kur’an kurslarımızda, imam hatip liselerimizde, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan bir protokol neticesinde birçok okulda Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyoruz. Kutlu Doğum Haftası’nın tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber