Kütahya'nın Emet ilçesinde oturan ve doğuştan kalbi delik olan 9 aylık Bayram Onur'a, hayırsever bir iş adamı yardım elini uzattı.
3 gün önce maddi imkansızlık nedeni ile kalbi delik olan çocukları Bayram Onur'u tedavi ettiremeyen Fidan ailesinin dramını gözler önüne seren haberin ardından, isminin verilmesini istemeyen bir iş adamı, Emet Kaymakamlığına başvurarak küçük Bayram Onur ve ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılarken; "Ben sosyal yardım değil, evimi geçindirmek çocuğumu bakabilmek için iş istiyorum" diyen 40 yaşındaki baba Mahmut Fidan'a da Kütahya'dan iş imkanı sağladı.
Aileyle makamında aile birlikte bir araya gelen Emet Kaymakamı Mete Buhara, "Ailemize kaymakamlığımız olarak, kaymakamlık bütçesince 2007 yılından bu yana zaten gerekli maddi ve yakacak yardımları yapmaktaydık. Çocuklarının hastalığının ortaya çıkmasından sonrada imkanlar çerçevesince yol masraflarında yardımcı oluyorduk. Devletimiz zaten mağdur durumdaki vatandaşlarımıza imkan nispetinde yardımlarını sürdürmektedir. Fakat Mahmut kardeşimizin işsiz olması ve çocuğunun sağlık durumu sebebi ile maddi sıkıntıları büyüdü, basında çıkan haberlerin ardından yardımsever kişiler ile ilçe kaymakamlığımızın girişimleri sonunda kardeşimize iş imkanı ve gerekli yardımları sağlama imkanı bulduk. 74 milyon vatandaşı ile bir bütün olan, hala yüz yıllardan buyana örf ve ananelerini sürdürebilen halkımız , bu zamana kadar olduğu gibi yine duyarsız kalmamış. Belki de hayatı boyunca hiç görmediği vatandaşımız için seferber olmuştur. Mahmut Fidan vatandaşımızın ailesine gerekli yardım yapma ve iş imkanı sözü veren hayırsever vatandaşımıza tüm Emet ilçesi ve ülke adına teşekkür ediyorum" dedi.
Kaymakam Mete Buhara tarafından makamında kabul edilen Mahmut Fidan da, "Haberin yayınlanmasının ardından Kaymakamımız ailem ile birlikte beni makamında kabul etti gerekli olan tüm ihtiyaçlarımı sordu. Gereken yardımların yapılması için çalışma yapacaklarını söyledi. Bugün ise ismini öğrenemediğim Kütahya dışından bir hayır sever vatandaşımız, bana gerekli yardım ve iş sözü vermiş ailem ve çocuğum adına çok mutlu oldum. İlk gün de söylediğim gibi sağlığım yerimde ben yardımla yaşamak yerine kendim çalışarak para kazanıp ailemi ve çocuğumu bakmak istiyorum. Sağladıkları iş için çok teşekkür ediyorum. Allah c.c. yardıma muhtaç olan herkesin yüzünü güldürsün, çaresizlik çok zor sizlerin aracılığı ile başta kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Daha önce Denizli ilçesinde kontrolleri yapılan 9 aylık Bayram Onur'un tedavileri, kaymakamlığım girişimleri sonucunda artık ilçeye daha yakın olan Eskişehir'de yapılacak.
(EFE-YHY-Y)

24.01.2013 20:56:31 TSI

Editör: Wan Haber