Frig Fuarcılık tarafından organize edilen Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın, (KÜTAF) bu yıl 25-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Çalışmaların hızla sürdüğü fuarla ilgili olarak bir açıklama yapan Frig Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol, "Bilindiği gibi, bu yıl 5. düzenleyceğimiz Fuar, her yıl daha da iyiye gidiyor. Bu sebeple, bölge üreticimize yeniliklerle hizmet vermek istiyoruz.2009 yılında büyük bir heyecanla çıktığımız bu yolda ilerleyişimizin farkındayız.Bu fuarın büyüyüp gelişmesinin en önemli nedenlerinden biriside bu heyecanı hiç kaybetmemiş olmamızdır. 2009 yılında 89 firma, 120 temsil markasıyla gerçekleştirdiğimiz fuarımız. 2012 yılında 152 firma ve 174 temsil markasına ulaştı.İlkinde 35 bin ziyaretçi alan KÜTAF, geçtiğimiz yıl 101 bin ziyaretçi ile beklenen hedefine ulaştı. 3 bin metrekarelik bir alan ile başladığız fuar mevcut alanına sığmamaya başladı.5 bin 80 metrekarelik kapalı fuar alanına bu yıl bin 500 metrekare ilave çadır kurarak Kütaf ı büyütmeye devam ediyoruz" dedi.

ZİYARETÇİ TAŞIMA DESTEĞİ
Varol, sektörün en önemli kurum ve kuruluşları ile ortak yapılan çalışmalar neticesinde bu yıl da ziyaretçi taşıma desteği vereceğini dile getirerek, "Kütahya il Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kütahya Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü, Kütahya İl ve İlçe Ziraat Odaları ,Kütahya Ticaret Borsası'nın tertip komitesini oluşturduğu KÜTAF'ın bu yılki hedefi 100 bin ve üzeri ziyaretçi potansiyeline hitap etmektir. Hedeflenen ziyaretçi sayısına ulaşmak için taşıma desteği sağlanacaktır.Geçtiğimiz yıllarda Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bilecik ve Uşak'tan ziyaretçi alan KÜTAF etki alanını genişletmiştir" diye konuştu.
(EFE-

23.01.2013 12:04:35 TSI

Editör: Wan Haber