Kütahya'da oyanan TKİ Tavşanlı Linyitspor-Adana Demirspor maçı öncesi, TKİ Tavşanlı Linyitspor ile BAL Lig'in de mücadele eden Kütahyaspor taraftarları arasında kavga çıktı. Olayda 1 taraftar yaralanırken, 1 taraftar da polis tarafından gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Dumlupınar Stadı'na yakın Adurrahman Kara Bulvarı üzerinde yaklaşık 80 kişilik TKİ Tavşanlı Linyitspor'u taraftarlarla yaklaşık 40 kişilik Kütahyaspor taraftarları arasında karşılıklı tartışma yaşandı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi sonucu isminin Hamza İçingel olduğunu öğrenilen ve parmağından yaralanan taraftar, ambulansla Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı taraftar, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Bu arada, bir taraftar da polis tarafından gözaltına alındı.
Polisin ekipleri taraftar gruplarını dağıtmasıyla gerginlik sona erdi. Polis maç önce ve maç sonrası geniş güvenlik önlemleri alırken, bazı Tavşanlı Linyitspor taraftarları kendilerinin stada geç alındığı ileri sürerek, kulüp yönetimini istifaya davet etti.
(EFE-BÇ-S)

09.12.2012 17:07:41 TSI

Editör: Wan Haber