Kütahya'da, havaların soğuması nedeniyle barınacak evi ve mekanı olmayanlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından barındırılıyor.
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kütahya Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Çinigar İşletme Müdürlüğü ve TCDD Gar Müdürlüğü ile işbirliği halinde mahalleler, otobüs terminali ve tren garı Kütahya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hergün kontrol edildiği belirtildi.
Acıklamada, kalacak yeri olmayan vatandaşların SYDV tarafından hizmet alımı olarak kiralanan bir otelde geçici olarak barındırıldığı ifade edildi.
Açıklamada şöyle denildi: "Evsiz ve kimsesizlerin kış aylarında soğuktan korunması için iki yıl önce başlatılan proje kapsamında; toplam 22 vatandaşımızın soğuk kış şartlarından korunmaları ve sokağın risklerinden uzak kalmaları sağlanmış, bu yıl 2 Kasım 2012 tarihinde tekrar başlatılan uygulama kapsamında halen otelde 8 vatandaşımız barınmaktadır. Kütahya Valiliği Sosyal Devlet olmanın bir gereği olarak, 2012-2013 kış döneminde de bu tür hizmetlerle 'Devletin uzanan eli' olmaya devam edecektir."
(EFE)

25.12.2012 14:44:14 TSI

Editör: Wan Haber