2012-2013 Eğitim-Öğretim yarıyıl karne töreni Linyit İlköğretim Okulu'nda Vali Kenan Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in katılımıyla yapıldı. Kütahya'da yaklaşık 99 bin öğrenci karne aldı.
Karne törenine katılan Vali Kenan Çiftçi, eğitimin her şeyden önce geldiğine dikkat çekerek, "Eğitim olmazsa ekonomi, tarım, turizm ve diğer alanlardaki gelişmeler bir anlam ifade etmez. Eğitimdeki başarıların ve başarısızlıkların hepsi öğrenciye yüklenemez. Bir öğrencinin başarısının yüzde 33'ü öğrenciye, yüzde 33'ü öğretmene ve diğer yüzde 33 ise velilere aittir. Başarıda öğrencinin olduğu kadar öğretmen ve velinin de başarısı yadsınamaz" dedi.

"EĞİTİME YAPILAN YATIRIM HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR"
Eğitime yapılan yatırımın önemini vurgulayan Vali Çiftçi: "Bu yıl 50 milyon TL eğitim yatırımı yaptık. Kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Arsa sorunları çözülünce yeni okulların temelini atacağız." dedi. Geceli gündüzlü çalışan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz iyi bir tatili hak ediyor diyen Vali Çiftçi, 15 gün süreyle keyifli bir tatil geçirmelerini arzu ediyorum." şeklinde konuştu.

"VERİLEN KARNELER HEPİMİZİN KARNELERİDİR"
Karne töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, eğitim alanında ulusal düzeyde projelere imzalarını attıklarını belirterek," Yeni eğitim projeleri öğrenci, veli ve okul üçgeninde etkili bir dayanışma ile sağlıklı bir şekilde yürüyecektir. Öğrencilere verilen karneler hepimizin karneleridir. Zayıf notlardan dolayı çocuklarımıza yanlış davranışlar sergilemeyelim. Yarıyıl tatilini verimli bir şekilde geçirelim. Öğrencilerimiz ve öğrencilerinden hiçbir emeği esirgemeyen öğretmenlerimize iyi tatiller" diye konuştu.
Karne töreni, Vali Kenan Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in öğrencilere karnelerini verip öğrencilerle fotoğraf çektirmeleriyle son buldu.

25.01.2013 16:11:35 TSI

Editör: Wan Haber